Connect with us

Ljubav

Ostanite doma, trenutno su najopasniji dani zaraze

Dom zdravlja Mostar priopćio je kako se nalazimo u najopasnijim danima zaraze te je uputio apel stanovnicima Mostara da ostanu kod kuće, jer jedino tako pomažu zdravstvenim djelatnicima, ali i sebi.

U apelu se navodi kako je u tijeku četvrti tjedan epidemije virusa SARS-CoV-2 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), a to je vrijeme kada dolazi do lokalne transmisije virusa i najveća je mogućnost infekcije.

“Smatra se da je broj zaraženih čak do deset puta veća od statističkog broja testiranih, pozitivnih osoba. Ukoliko uzmemo taj podatak u obzir i dodamo na to lokalnu transmisiju bolesti, uskoro bismo mogli imati puno veći broj oboljelih što predstavlja veliki problem i opasnost kako za naš zdravstveni sustav, tako i za sve nas ponaosob”, poručio je ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić.

Direktor DZ Mostar Mario Kordić: Može vas svako zaraziti, nema ...

Sugrađanima je poručio da se strepe još malo, jer ostajući doma pomažu svim zdravstvenim djelatnicima, a i sebi.

“Nadamo se da ste prepoznali naš angažman da vas zaštitimo u svim trenucima, posebice ovim kriznim, kada je zdravlje svih nas izloženo velikoj opasnosti. Misija Doma zdravlja Mostar kao javne ustanove primarne zdravstvene zaštite je upravo prevencija. Stoga, morate biti svjesni da je jedino trenutno i moguće rješenje, ali i lijek za ovu pošast – ostati kući. Naša je zadaća, osnovna djelatnost i dužnost da vas zaštitimo od pojave bolesti i zato nam treba vaša pomoć”, dodaje se u apelu Doma zdravlja Mostar./Fena

Continue Reading