Connect with us

Scena

OREŠKOVIĆEVA PORUKA BRANITELJIMA: Neka udruge predlože svog ministra!

Premijer će sljedeći tjedan primiti i drugi dio braniteljskih udruga.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sastao se s predstavnicima udruga iz Domovinskoga rata u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočio i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Premijer će sljedeći tjedan primiti i drugi dio braniteljskih udruga.

Nakon sastanka Orešković je rekao da će mu sljedeći tjedan prioritet biti odluka o ministru za ovaj, kako je rekao, vrlo važan resor. Dao je, kako je kazao, mogućnost udrugama da same predlože kandidata, a isto će ponuditi i drugim udrugama. Osim toga, najavio je za sljedeći tjedan i razgovor s Milijanom Brkićem i drugim kandidatima za ministra.

Na pitanje o smanjivanju braniteljskih prava koje Europska komisija traži u svojim preporukama premijer je rekao:

– Ja danas sam prvi put to vidio u novinama tako da ću drugi tjedan dati izjavu kad se malo više upoznam s detaljima preporuka Europske komisije – rekao je.

Podsjetimo, nakon što je krizni sastanak Domoljubne koalicije u četvrtak otkazan zbog “nedostatka vremena” ili pak “nemogućnosti dolaska dijela članova”, taj je sastanak održan u petak prije sjednice Vlade, a na njemu su se okupili i članovi MOST-a. Tema sastanka bilo je usuglašavanje oko glasanja u Saboru s obzirom na to da postoji nekoliko stvari oko kojih se članovi vladajuće koalicije ne slažu. Jesu li se tada složili oko novog ministra branitelja, uskoro će se znati. tropolje.info

Continue Reading