Connect with us

Uncategorized

OLUJA SE PRIBLIŽAVA WASHINGTONU I NEW YORKU Tisuće letova otkazano, škole zatvorene

New York i drugi američki gradovi na istočnoj obali spremaju se za snježnu oluju, tisuće letova otkazano je ili će kasniti, dok stanovnici stvaraju zalihe kako bi se dobro pripremili za snježnu oluju koja bi tom području mogla donijeti i do metar snijega.

Najmanje pet saveznih država proglasilo je u četvrtak stanje pripravnosti dok se području približava prva ovogodišnja velika snježna mećava.

Upozorenja kažu da bi oluja koja dolazi s juga najprije mogla zahvatiti Washington i Baltimore u petak popodne, a potom u subotu ujutro New York.

Zračne kompanije počele su otkazivati letove za petak i subotu, a gradonačelnici Washingtona i New Yorka Muriel Bowser i Bill de Blasio upozoravaju vozače da ne voze počevši od petka.

Bowser je kazala da će javne škole u Washingtonu biti zatvorene u petak.

“Svakom tko ima iluziju otići na izlet tijekom vikenda poručujemo – zaboravite”, kazao je de Blasio na novinskoj konferenciji.

Nacionalna garda Virginije namjerava uposliti dodatnih tristotinjak vojnika, a savezni uredi u Washingtonu zatvorit će se u petak u podne kako bi zaposlenici mogli u miru doći do svojih domova.

Police prodavnica ubrzano se prazne jer stanovnici područja za koje se najavljuje mećava pripremaju se za vikend tijekom kojeg neće izlaziti. Osim kruha, mlijeka i ostalih osnovnih potrepština, kupuju se i električni generatori, baterije i baterijske lampe.

Nacionalna meteorološka služba kaže da bi vremenski uvjeti mogli biti opasni po život duž srednjeg dijela istočne atlantske obale u noći na subotu i u subotu prije podne./ tropolje.info

Continue Reading