Connect with us

Priopćenja

oj, livado travo rosna, javore, javore!

LJUBUŠKI – Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom osuđena je Veselka Petrušić (1939) iz Ljubuškog, te joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Petrušić je u 2013. godini, nakon što je odlučila da uzgoji indijsku konoplju i od nje dobije drogu marihuanu, znajući da je uzgoj iste zakonom zabranjen, protivno odredbama članka 25 Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, iza svoje obiteljske kuće u mjestu Predgrađe, općina Ljubuški, zasadila 3 stabljike marihuane, koje stabljike su njenim uzgojem narasle 90 cm, 203 cm i 290 cm, te je iste uzgajala sve do dana 19.09.2013. godine, kada su po prikupljenim operativnim saznanjima, iste stabljike pronađene na licu mjesta po djelatnicima PU Ljubuški i privremeno oduzete.

Vještačenjem je utvrđeno da privremeno oduzeti suhi biljni materijal, oduzet od Veselke Petrušić, sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) te predstavlja canabis, koji je pod međunarodnom kontrolom.

Osuđena je priznala počinjenje kaznenog djela, što je sud cijenio kod odmjeravanja kazne, kao i mogući motiv počinjenja ovog kaznenog djela a to je da pomogne sinu ovisniku, te pozne godine života osuđene, koje sve okolnosti su cijenjene kao osobito olakotne zbog kojih je sud osuđenoj smanjio kaznu zatvora ispod zakonskog minimuma od 1 (jedne) godine, navodi se u priopćenju Općinskog suda Ljubuški. tropolje.info

Continue Reading