Connect with us

Ekonomija

Oglasila se i kćer Milorada Dodika: “Ovo je za sve ove koji likuju…”

Gorica Dodik, kćer predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, oglasila na tek otvorenom Twitter profilu i uključila u rasprava oko ukradene ikone koju je Dodik darovao ruskom ministru Sergeju Lavrovu.

Od 14. studenog  i diplomatskog skandala, kada je šefu ruske diplomacije Sergeju Lavrovu poklonio tri stoljeća staru ikonu za koju se ispostavilo da je ukradena iz Ukrajine, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazi se u žiži javnosti.

U međuvremenu Dodik je osjetio zdravstvene tegobe te je “zbog mučnine i bolova u želucu” primljen u bolnicu, u  Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a kasnije je potvrđeno je i da je zaražen koronavirusom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dok liječnici svakodnevno obavještavaju javnost da se “Dodik  osjeća dobro i da je pod konstantnim nadzorom konzilija liječnika koji su u stalnim konzultacijama sa eminentnim stručnjacima iz Srbije i iz inozemstva”,  za spomenuti da ima onih u Banjaluci i u Beogradu koji vjeruju da je Dodikov odlazak u bolnicu  zapravo bijeg od javnosti kako bi ublažio napade zbog skandala s ikonom.

Dodikova kćer Gorica Dodik u jednoj od prvih objava, na Twietru u 2:30 nakon ponoći, proziva, doduše bez imena i prezimena, osobu ili više njih.

1. “Za sve ove koji likuju, koji ti se nikada neće izviniti, ni kada dođu nakon svega da im pomognesš…

TI SE NJIMA IZVINI:

Zato što misle da ne znaš…

Zato što znaš s kim se sastaju i što pričaju, a šutiš…”, napisala je Gorica Dodik u jednom od svojih komentara, a onda nastavila seriju rafalnih objava:

2.  Zato sto ti niko nikada nije rekao izvini iako ni za jednu svoju bljuvotinu nisu imali dokaz… zato sto se svi mrze izmedju sebe tajno, a javno mrze tebe… zato sto na kraju svi trebaju od tebe nesto …

3. Zato sto govore da si diktator, a rade ti o glavi i rodjeni i nerodjeni… zato sto imas dusu… zato sto vise volis da sjedis u svom selu sa svojim seljacima i zapjevas, nego da slusas prazne ljude …

4. Zato što te nikada nije radovala tuđa nesreća … zato što nikada nisi bio nacionalista … zato što si patriota … zato što pustis budale da budu bitne …

5. Zato sto si se uvjerio vise puta da Bog to sve poslozi i vrati kako je ko zasluzio…
zato sto si covjek…

Igor Dodik sa suprugom Ivanom

.
Gorica Dodik je nakon završene Ekonomske škole u Banjaluci, diplomirala ekonomiju na Cipru. Bila je direktorica sportskog radija „Igokea“ te marketinške agencije „Trinity media and consulting“.
Nakon volontiranja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a, 2011. godine je dobila posao šefa kabineta tadašnje ministrice, zatim predsjednice Vlade RS, a danas predsjednica  Republike Srpske Željke Cvijanović.
.
Milorad Dodik ima i sina Igora Dodika koji se bavi biznisom. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta Bocconi  u Milanu i generalni je menadžer KK Igokea. Sarajevski mediji, koji su mu izrazito neskloni, objavili da je nakon niza “uspješnih” poslovnih poduhvata u voćarstvu, ugostiteljstvu, poljoprivredi, IT sektoru i  medijima otvorio privatnu bolnicu.Kako bi se prikrio pravi vlasnik klinika se ne vodi na njemu u papirima, kao “vlasnik” bolnice je prikazan izvjesni Antonio Markić “uspješni” student iz Mostara.M.M. /Ftoto:Facebook

Continue Reading