Connect with us

Ljubav

Održana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost

U Uredu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović danas je održana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost. 

U uvodnom obraćanju Predsjednica je zahvalila članovima Vijeća te potpredsjedniku Vlade RH i ministru obrane Damiru Krstičeviću na radu i doprinosima u protekloj godini. Istaknula je da je lani donijeta nova Strategija nacionalne sigurnosti, ali i Zakon o sustavu domovinske sigurnosti RH.

Tijekom sjednice naznačeno je da je donesen godišnji Plana rada Vijeća s pomno odabranim temama, s ciljem objedinjavanja raspoloživih napora svih dionika u potpori uspostave sustava domovinske sigurnosti.

Istaknuto je kako je Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti donijela svoj Godišnji plan u suglasju predsjednice i premijera. U tom planu definirani su središnji ciljevi i ključni prioriteti čime će se u velikoj mjeri usmjeriti djelovanja nadležnih središnjih tijela državne uprave k izradi plansko provedbenih dokumenata te uspostavi standardnih operativnih procedura upravljanja u kriznim situacijama. O navedenom je, sadržajno u svom uvodnom izlaganju, izvijestio Krstičević, ujedno u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije za domovinsku sigurnost, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Tema sjednice bila je uloga policije u sustavu domovinske sigurnosti, odnosno migrantska kriza. Sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Podsjetimo, Vijeća za domovinsku sigurnost je osnovano radi stručnih rasprava o pitanjima iz područja nacionalne sigurnosti.

 

M.M.

Continue Reading