Connect with us

Kultura

Novogodišnji komentar…. Prerano se ostarilo ili smo se povukli na vrijeme.

Ovih dana naviru sjećanja…nakon muslimanske demokracije, građanskog Sarajeva, govora iz srca SDA načelnika muslimanskog Bužima, ponosne Islamske zajednice  a sve u duhu AIDa.
Istup Reufa Bajrovića, najava vehabijskog izbornog zakona i šerijatskih izbora jedan čovjek, jedan glas. A Bakir jasno provodi babini politiku “mlada bosna” nikad nije ni poštivao BiH kao državu jednakopravnih naroda. U izbornoj godini, kada je Hrvat predsjedatelj Vijeća Ministara, i kad se muslimani/ Bošnjaci ujedinuju, ohrabrujuća je poruka gradonačelnika Banja Luke kako se u obrani Republike Srpske stavlja na stranu Milorada Dodika. Naravno da svako tko se bavi politikom je svjestan nužnosti saveza i zajedničkog političkog interesa Srba i Hrvata.
Predsjednik Republike Hrvatske je to prepoznao, a šta je sa Premijerom vidjet ćemo na uratku.
Vidljiva je najveća briga…. kako iznaći rješenje za političku i svaku drugu jednakopravnost Hrvata u BiH???
Sabor HDZ-a BiH: Dragan Čović ponovno izabran za predsjednika stranke
Vođu imamo, snagu srca sokolova i poskoka također imamo, a mlade poskoke i mlade sokolove  izazivamo neka se pripreme u “boj za narod svoj” proces u kojem je mudrost ustrajatiti i dovesti pijuna do kralja.
Svaki proces zahtjeva žrtvu, a žrtve nema bez kopljanika. Opasno bi bilo u ovakvim vremenima raditi unutarnje preslagivanje i raslojavanje. Svi smo u stroju, i jastrebovi Središnje Bosne i sinovi Posavine, utemeljitelji, ratni zapovjednici,  vidim li dobro ili sam se  izgubio u vremenu i prostoru???
Zasigurno mladima ne ću zauzimati medijski prostor ali ću im otkriti tajnu… djelujte kroz institucije – pojedinačno si osuđen da napadaš ono što najviše voliš a u tom slučaju izgubiš sebe, zato sam se povukao i razumijem sve koji su učinili isto – ne žele izgubiti sebe.
Autor: Objave Mladen LJubić-Vajta@

Continue Reading