Connect with us

Uncategorized

NOVA IDEJA

MILANOVIĆEV PRIJEDLOG: Neka se zagrebački aerodrom zove Zračna luka Alojzije Stepinac!

Autor: Dražen Boroš Tropolje.info

Zašto bi kopirali Pariz, New York ili Istanbul, budimo originalni i svoji na svom, jer povijest je mnogo puta pokazala i dokazala da je narod mudriji, pametniji i iskreniji od svojih političara.

Kako se izbori polako približavaju, obećanja o boljem životu stižu sa svih strana, tako da glasači više ne znaju kome zapravo vjerovati i kojoj koaliciji ili stranci dati svoj glas. U moru istih ili barem sličnih obećanja posebno je bio zanimljiv prijedlog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da bi zračna luka Zagreb trebala nositi ime Franje Tuđmana. Vrlo brzo taj je prijedlog usvojio i SDP točnije njihov predsjednik Zoran Milanović koji ne propušta nijednu prigodu da ne spomene prvog hrvatskog predsjednika. Dakle Milanović je prije nekoliko dana izjavio, također u predizborne svrhe, da prvi predsjednik neovisne, samostalne i demokratske Hrvatske nema spomenik u glavnom gradu, pa bi bilo najbolje da zračna luka Zagreb nositi ime dr.Franjo Tuđman.

Možda se u prvi trenutak nekome činilo čudnim što Zoran Milanović vraća Tuđmana u politički život nakon što se utemeljitelja moderne hrvatske države “odrekla” i vlastita stranka u doba Ive Sanadera i Jadranke Kosor, ali treba podsjetiti kako je Milanović zapravo Tuđmanov odnosno Granićev diplomatski kadar i kao takav oduvijek je gajio simpatije prema pokojnom predsjedniku iako to nikada nije želio priznati. Još u funkciji glasnogovornika SDP- a bio je prvi dužnosnik ‘partije’ koji je položio vijenac na Tuđmanov grob.

Nije trebalo dugo čekati na novu reakciju iz premijerovih najbližih krugova pa je taj prijedlog službeno prihvatio i resorni ministar prometa i svega ostalog Siniša Hajdaš (Pajdaš) Dončić koji je poput pravog ljigavca odjednom prepoznao Tuđmana kao partizana, antifašista i njegovog Zagorca.

ÄŒuvaj se SDP-a i kad darove nosi!

Jasno slijedilo je i “logičko” objašnjenje kako je takva praksa uobičajena u svijetu pa primjerice glavni francuski aerodrom u Parizu nosi ime Charlesa De Gaula, onaj u New Yorku ime J.F.Kennedya, Istambulski Kemala Ataturka, onaj u Liverpoolu Johna Lennona.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je prijedlog političkih protivnika dočekao sa zadovoljstvom kazavši: “Drago mi je da su došli na naše. To je pozicioniranje dr.Tuđmana kao prve figure hrvatske politike u 20.stoljeću. Doktor Tuđman nije samo baština HDZ-a, već je baština hrvatske države i naroda”, kazao je Karamarko.

Sama činjenica da su SDP i HDZ postigli suglasje oko nekog pitanja za pesimiste je znak a za optimiste poziv na oprez. Mnogi analitičari smatraju da se kod SDP-a radi o jeftinom predizbornom pokušaju dodvoravanja desnom biračkom tijelu, pa se sve svodi (opet) na dnevnopolitička prepucavanja i obećanja svojstvena predizbornoj kampanji.

Kao što dio ljevice nije za taj prijedlog smatrajući da je baš na tom aerodromu dr.Tuđman nazvao svoje državljane, nezadovoljne njegovom politikom “ne samo crnim, nego i zelenim i žutim vragovima”, a isto tako ni radikalno krilo HDZ-a i nekih stranaka iz desne koalicije nisu baš za to da zračna luka ponese ime po partizanu i Titovom generalu.

Upravo zato je Zagrepčanin Dragan Milanović iznio jedan novi, vrlo zanimljiv prijedlog:

“Poštovani,

povijest je mnogo puta pokazala i dokazala da je narod mudriji, pametniji i iskreniji od svojih političara kojima su oni samo važni onaj dan kad ubacuju listiće u glasačke kutije da bi se kasnije nastavilo opet sve po starom.

Upravo da bi se izbjegle dnevnopolitičke prepirke i nepotrebne svađe, da bi izbjegli politiku i političare, stranke i ideologije koje nastaju i nestaju da bi prestali kopirati druge – Pariz, New York ili Istanbul, budimo originalni i svoji na svom.

Kad god u zrakoplovu uzlijećemo ili slijećemo, gledamo u nebo zaželimo sebi i drugima sretan put i zbog toga i mnogo drugih osjećaja. Na koncu i zbog istočnih susjeda – neka se uvijek sjete.

PREDLAŽEM

da se Zračna luka Zagreb preimenuje u :

ZRAÄŒNA LUKA ALOJZIJE STEPINAC

Obrazloženje: Sve je već rekao hrvatski narod i Sveti Otac Ivan Pavao II.

Milanović Dragan

Zagreb, lipanj 2015.”
Å to Vi mislite? tropolje.info

Continue Reading