Connect with us

Scena

NEUM Branitelji traže smjenu Sentića: Nismo se borili da nas predstavlja bilo kakva fronta a posebno ne Komšićeva

Na probleme formiranja Općinskog vijeća u Neumu reagirali su nezadovoljni članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB podružnica Neum koji traže smjenu Vinka Sentića, predsjedatelja izabranog glasovima vijećnika Demokratske fronte Željka Komšića te predsjednika podružnice braniteljske udruge, prenosi Dnevnik.ba.

Razočarani smo činjenicom da  je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domivinskog rata (UDVDR) HVO HB podružnica Neum Vinko Sentić, pristao biti predsjednik Općinskog vijeća Neum uz podršku ne svojih stranačkih članova i vijećnika, nego onih Demokratske fronte Željka Komšića. Tražimo istražne radnje oko ove situacije i pozivamo predsjednika Sentića da svojevoljno odstupi s mjesta predsjednika UDIVDR Neum jer se za slobodu nismo borili da bi nas predstavljala bilo kakva fronta a posebno (ne)demokratska Željka Komšića, navode u priopćenju.

Kako bi očuvali dignitet Domovinskog rata i svetinje UDVDR Neuma, koju su neki htjeli oduzeti, te u spomen na kolege koji su izgubili živote boreći se protiv i na raznim „frontama“, članovi (UDVDR) traže neopozivu ostavku predsjednika (UDVDR) HVO HB podružnice Neum Vinka Sentića.

Nezadovoljni članovi UDVDR HVO HB podružnica Neum, podsjećaju svog predsjednika Vinka Sentića kako su baš oni, Hrvati branitelji, ne samo Neuma nego svih krajeva BiH bili predmet izrugivanja i ponižavanja u vrijeme dok je na čelu države bio nelegalni i nelegitimni predstavnik hrvatskog naroda Željko Komšić i Platformaška vlast.

U to vrijeme stolovanja platformaške vlasti, kojoj je kumovao i pomagao je, tada nelegalni i nelegitimni hrvatski član Predsjedništva BiH ispred SDP-a BiH Željko Komšić iz prava braniteljske populacije izvedeno preko 1.500 branitelja, Hrvata. Podsjetimo, revizija je provedena pod palicom bivšeg SDP-ovog ministra Zukana Heleza, stranačkog kolege Željka Komšića, stoji u priopćenju.

Ne dopuštamo sada u vremenu daleko iza ratnih događanja, baš kao što nismo ni u ratnim vremenima, da nas u Neumu razjedine razni probošnjački projekti i potkupljivi ljudi, navodi se u priopćenju.

Predsjedniku Udruge dragovoljaca i veterana Domivinskog rata (UDVDR) HVO HB podružnice Neum Vinku Sentiću želimo puno sreće i uspjeha na novoj nelegalnoj i nelegitimnoj funkciji i neka provodi zamisli sarajevske čaršije uz potporu DF-a, ali od Neuma i branitelja potporu dalje neće imati.

Također, pozivamo sve Udruge iz Domovinskog rata na bojkot i prestanak suradnje s  Općinskim vijećem u Neumu, naveli su iz neumske  Udruge dragovoljaca Domovinskog rata HVO-a HB tropolje.info

Continue Reading