Connect with us

Kultura

NAJAVLJENE DONACIJE VOZILA HITNE POMOĆI ČAPLJINI I ČITLUKU

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno  predsjednikom dr. sc. Nevenkom Hercegom, boravilo je danas u radnomu posjetu Gradu Čapljini i Općini Čitluk, gdje su im domaćinima, sa svojim suradnicima, bili gradonačelnik dr. Smiljan Vidić i načelnik Općine Marin Radišić. Razgovarali su o aktualnomu stanju i izazovima s kojima se ovi južni predjeli HNŽ-a susreću, a čelnici dvaju jedinica lokalne samouprave iskoristili su prigodu istaknuti iznimnu suradnju sa županijskom Vladom, napose na tragu razumijevanja za potrebe i kontinuirane potpore u realiziranju niza projekata koji se zajednički implementiraju na području Čapljine i Čitluka.

Osobito je istaknut projekt energetske učinkovitosti kroz koji su obnovljeni brojni javni objekti, u prvomu redu školske zgrade, domovi zdravlja, športske dvorane, sudske i policijske ispostave, javna rasvjeta i sl. Osim što su osjetno unaprijedili životni standard te radno i boravišno okruženje žitelja ovih prostora, kao i uopće dostupnost javnih usluga, ti su projekti značajno pomogli gradskim odnosno općinskim administracijama lakše financiranje troškova grijanja i hlađenja obnovljenih zdanja.

Danas su, na tomu tragu, u Čapljini zajednički obišli zgrade vrtića, policijske postaje i Doma zdravlja, a u Čitluku također Doma zdravlja te područne ispostave OŠ fra Didaka Buntića u Gradnićima, objekte koji su obuhvaćeni tekućim projektima obnove i ”utopljavanja” koje financira ili sufinancira Vlada HNŽ-a. Obišli su i dvije mjesne prometnice čiju izgradnju i uređenje financira županijska Vlada, a Vidić i Radišić su aktualni saziv županijske vlasti ocijenili najkvalitetnijim ikada, s obzirom na brojnost podržanih infrastrukturnih i razvojno-socijalnih projekata te pružene financijske potpore na polju obrazovanja, kulture, športa, turizma i promocije. Ovom je prigodom istaknuto i kako je u tijeku Javni natječaj za nabavu novih sanitetskih odnosno vozila hitne pomoći čijim će okončanjem Vlada ta vozila donirati Domu zdravlja Čitluk i Domu zdravlja Čapljina.

Continue Reading