Connect with us

Kultura

MOSTARSKI GRADONAČELNIK DR.MARIO KORDIĆ ODGOVORIO ĐULIĆU

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, objavio je na svom službenom Facebook profilu post naslovljen  “Mostar je simbol multikulturalnosti i slobode”, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Kordić je na ovaj način reagirao na izjavu predsjednika “Saveza antifašista i boraca NOR-a BiH” Seada Đulića (rođen 1950. godine, pet godina nakon završetka II svjetskog rata) koji je na skupu “antifašista” na Partizanskom spomen groblju u Mostaru, kazao kako je “Mostar prijestolnica neonacizma, te da su neonacisti na vlasti u Mostaru”.

KORDIĆ: Gnjusno je nazivati Mostar mjestom neofašizma, dovoljno smo sazreli da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje

Kordićevu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima.

Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti gnjusno nazivanje Mostara mjestom neofašizma!?

Oštro osuđujem takav javni govor, koji ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju. Duboko sam uvjeren kako smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela. Grad koji kao gradonačelnik predstavljam podržava i podržavat će sve slobode, provoditi reforme, ali i reagirati na zlonamjerne postupke i izjave”, napisao je Kordić na Facebooku.

Mostar je simbol multikulturalnosti i slobode ‼️🤗

Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašizma. 🤷‍♂️

Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguce je zanemariti gnjusno nazivanje Mosta

Prikaži više

Podsjećamo, Općinski sud u Mostaru donio je u svibnju 2019. godine osuđujuću prvostupanjsku presudu za Seada Đulića zbog kaznenog djela zloupotreba položaja ili ovlasti.

Đuliću je tada izrečena uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ako osuđeni u roku od jedne godine, računajući od dana pravomoćnosti presude, ne počini novo kazneno djelo. Također, nakon što presuda postane pravomoćna, Đulić je dužan vratiti Gradu Mostaru imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom u iznosu od 10.000 maraka te nadoknaditi troškove postupka.

Đulić je prema optužnici Tužiteljstva HNŽ u vrijeme dok je obavljao dužnost predsjednika udruge građana iz Mostara i v.d. ravnatelja jedne javne ustanove, pribavio imovinsku korist nedopuštenim korištenjem novčanih sredstava javne ustanove bez odluke Upravnog odbora. Također je s računa javne ustanove uplatio je 10.000 maraka na račun jedne udruge za kupovinu vozila za drugu udrugu kojem je na taj način pribavio imovinsku korist, oštetio javnu ustanovu i Grad Mostar za navedeni iznos./HMS/

Continue Reading