Connect with us

Magazin

MOSTAR Počela hitna sjednica Vlade FBiH; ministri iz HDZ-a BiH nisu prisutni

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj hitnoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati izvješće Radne skupine za usuglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, koju je osnovala 13.3.2019. godine s ciljem realizacije zaključka Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 28.2.2019. godine. U radu  današnje hitne sjednice Vlade FBiH ne sudjeluju ministri iz  HDZ-a BiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada će se izjasniti o četiri programa za poticanje održivog povratka raseljenih i izbjeglih u 2019. godini, u ukupnom iznosu od 22,6 milijuna maraka, javila je Fena.

Na dnevnom redu je i više programa utroška sredstava iz transfera predviđenih ovogodišnjim Proračunom FBiH i iz drugih izvora financiranja. Između ostalog, riječ je o dva programa, vrijedna ukupno 10.000.000 maraka, namijenjena za subvencije poduzećima s ciljem uvezivanja radnog staža radnicima koji su stekli uvjete za umirovljenje, ali im nisu uplaćeni doprinosi za MIO.

Cilj Programa utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, namijenjenih za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita, je stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, te poboljšanje okvirnih uvjeta za poslovanje u svim dijelovima FBiH kroz realizaciju strateških i primarnih ciljeva utvrđenih razvojnim i strateškim dokumentima.

Bit će razmatrani i programi čiji je cilj subvencioniranje privatnih (1.000.000 maraka) i javnih poduzeća iz oblasti namjenske industrije (1.500.000 maraka).

Današnjoj sjednici Vlade FBiH ne prisustvuju federalni ministri iz HDZ-a BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH./

Continue Reading