Connect with us

Scena

MOSTAR: Marinko Čavara otvorio znanstveno-stručnu konferenciju SFERA 2016

Dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara otvorio je danas II. Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju SFERA 2016 koja se održava u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru.

Tijekom konferencije govorilo se o regulativama i standardima u oblasti energetske učinkovitosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ objekata, te preispituju znanstvena i tehnološka dostignuća u kontekstu proizvodnje i primjene materijala, prenosi Večernji.ba.

Ovom je prigodom dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo: „Nadam se, da će ova znanstveno-stručna konferencija potaknuti sve razine vlasti, javni i privatni sektor da svjesno i odgovorno promišljaju o uštedama energije, rade na usvajanju i harmoniziranju regulativa sa propisima Europske unije, kako bi potaknuli ukupan napredak i tako osigurali bolju budućnost u smislu ulaganja u mjere energetske učinkovitosti što će, dovesti do značajnog poticanja gospodarskih aktivnosti u Federaciji BiH.”

SFERA 2016 je druga po redu Međunarodna znanstveno-stručna konferencija. Tema ovogodišnje konferencije vezana je za oblikovanje i toplinsku izolaciju fasadnih zidova s naglaskom na tradicionalni i suvremeni pristup gradnje

Continue Reading