Connect with us

Priopćenja

: ‘Moramo zahvaliti dragom Bogu jer nam je dao snage’

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u finalu su Vatreni, uz odličnu igru, posebno u prvom poluvremenu, poraženi od Francuske, koja je imala pomoć i argentinskog suca Nestora Pitane.  Jedan od heroja nacije svakako je izbornik Zlatko Dalić, skroman, ponizan i nakon svega i nakon veličanstvenog uspjeha.

“Moramo biti zahvalni dragome Bogu na ovome što nam je dao i presretni”, kazao je prijepodne za HKR Zlatko Dalić, koji je rekao da je on sam, kao i nogometaši, na SP otišli s jakom vjerom i skromnošću.

“Išli smo korak po korak. Čovjek mora imati neki cilj i vjerovati i stajati iza njega. Pokušao sam prenijeti na naše igrače onu snažnu poruku da se u dobrome ne uzvisi, a u lošemu ne ponizi.

Uvijek smo bili ti koji smo htjeli dobro i samo pozitiva. Mislim da je kod nas i previše negative u svim tim segmentima i u cijelome društvu. Mi smo nastojali biti pozitivni i to nas je održavalo. Hvala dragome Bogu da nam je dao snage. Mi moramo biti zahvalni, iako smo tužni zbog drugog mjesta, ali moramo biti zahvalni dragom Bogu na ovome što nam je dao…”

Izbornik Dalić o svemu što je je Hrvatska napravila na Svjetskom prvenstvu, navijačima, motivu…

“Puno smo napravili. Ovo je prelijepa stvar. Hvala svima koji su bili uz nas, koji su nas pratili, koji su bili naša podrška, naša snaga i naš motiv u Rusiji”, kazao je Dalić i priznao kako ipak osjeća malu žal da se nije osvojio i taj naslov, bilo je prilike.

“Da nam je netko ponudio da budemo drugi prije početka prvenstva mi bismo prihvatili, ali razvoj situacije nam daje za pravo da imamo za čime žaliti. Ali kad smo vidjeli kako se hrvatski narod u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i dijaspori veseli, kako slavi, kako su sretni, onda smo mi svi zajedno sretni i ponosni”, zaključio je hrvatski izbornik.

Izvor: narod.hr

Continue Reading