Connect with us

Sinovi povijesti

Mons.Hoser: Možete reći cijelome svijetu da se u Međugorju nalazi svjetlo (Audio)

Posebni izaslanik za župu Međugorje mons. Henryk Hoser,u srijedu je u Međugorju upriličio je susret s novinarima. Govorio je na francuskom jeziku koji je konsekutivno prevođen na hrvatski, a simultan prijevod bio je i na engleskom, njemačkom, francuskom, slovačkom, poljskom i španjolskom jeziku.

IzmeÄ‘u ostaloga, mons. Hoser istaknuo je da je s vjerskog stajaliÅ¡ta MeÄ‘ugorje “vrlo plodna zemlja”.

– S vjerskog stajališta Međugorje je plodna zemlja. Tijekom proteklih godina, zbrojili smo 610 svećeničkih i redovničkih zvanja koja su potaknuta Međugorjem. Najviše ih je iz Italije, SAD i Njemačke – kazao je.

Podsjetio je kako u mnogim zemljama ne postoji klanjanje pred presvetim, ne moli se krunica, ne priznaje Križni put.

– U Velikoj Britaniji su mi rekli da su zadnji put molili Križni put prije 30 godina. Ovdje se traži žeđ za Bogom – kazao je papin izaslanik.

Govoreći o plodovima Međugorja istaknuo je da je od 1986. podijeljeno otprilike 37 milijuna svetih pričesti te da je broj hodočasnika i veći budući da se ne može ustvrditi da su svi hodočasnici pristupili sakramentu svete pričesti.

– Ovamo ljudi dolaze na izvor. Ovdje utažuju žeđ za svetim, Bogom i vjerom. Otkrivaju molitvu. Sve se to naravno događa uz pomoć Blažene Djevice Marije. Posebna uloga Međugorja je krajnje važna. Vi biste, dragi prijatelji, trebali biti nositelji radosne vijesti. Možete reći cijelome svijetu da se u Međugorju ponovno nalazi svjetlo. Potrebne su nam točke svjetlosti u svijetu koji upada u tamu – kazao je mons.Hoser koji se s novinarima susreo u dvorani “Sv. Ivan Pavao II.” u Međugorju.

 

M.J.

Continue Reading