Connect with us

Kultura

MILAS: Ulažući u škole, sportska igrališta i kulturu prije svega ulažemo u ljude

Dana 5. travnja, kandidati liste HDZ-a u XI. izbornoj jedinici Zvonko Milas, nositelj liste i Radoje Vidović posjetili su Gornji Vakuf/Uskoplje. Nakon što su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na Središnjem spomen obilježju, posjetili su dječji vrtić Zvončica koji se obnavlja uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, a potom održali sastanak s predstavnicima Hrvata društveno-političkog života Uskoplja.

“Naša nedavna prošlost ostavila je duboke rane, no malo po malo okrećemo se budućnosti nikad ne zaboravljajući žrtvu naših očeva, stričeva, braće. U tom hodu prema boljem sutra, uz nas i za nas čvrsto stoji Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem, bilo da se radi o projektima ili političkoj potpori. U svemu što nam je bitno. Hodimo i surađujemo i dalje zajedno uz ljude koji su spremni za sve izazove” – poručeno je sa sastanka koji je održan u školskoj multimedijalnoj dvorani, koja je također obnovljena uz potporu Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda.

Tijekom posjeta Središnjoj Bosni, Zvonko Milas i Radoje Vidović posjetili su i razgovarali s predstavnicima Hrvata u Travniku i Jajcu.

“Travnik i Jajce su oduvijek bili središta kulture i obrazovanja,mjesta koja imaju posebno mjesto u memoriji našeg naroda. Također su i sredine koje su iznjedrile ljude izvrsnih kvaliteta. Stoga ulažući u škole, sportska igrališta i kulturu prije svega ulažemo u ljude, najvažniji resurs svake zemlje i svakog naroda” poručio je Milas te dodao kako će i u narednom razdoblju fokus svih njegovih napora biti: ljudi!

“Uz potporu Vlade Republike Hrvatske, prije svega premijera Plenkovića, međunarodna javnost senzibilizirana je za pitanje položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, a i uz njegov snažan i sustavan angažman, Bosna i Hercegovina dobila je zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s EU. To su ogromni iskoraci koje cijenimo, zahvalni smo na tome i to ćemo pokazati već 16. i 17.4.2024.” -poručeno je sa sastanka u Travniku i Jajcu./HMS/

Continue Reading