Connect with us

Uncategorized

MERKEL: Multikulturalizam je prijevara i laž

“Multikulturalizam vodi prema paralelnim druÅ¡tvima i stoga ostaje ‘životna laž’”, ili prijevara, rekla je kancelarka.

Iako se dijelu javnosti može činiti da je riječ o izjavi nekarakterističnoj za Merkel ona je zapravo ponovila stajalište izneseno 2010. godine kada je multikulturalizam nazvala “potpunim neuspjehom”.

“Dakako, postoji sklonost da se kaže, ‘idemo usvojiti koncept multikulturalnosti i živjeti sretno jedni pored drugih i biti sretni što živimo jedni s drugima’. Ali taj je koncept propao, on je propao u potpunosti,” rekla je Merkel prije pet godina.

Njeno ponavljanje gledišta u ponedjeljak bilo je usmjereno na dio članova stranke koji su sve zabrinutiji zbog postojanog priljeva izbjeglica, ocjenjuje Washington Post.

Merkel je nakon ponovnog odbacivanja multikulturalizma naglasila da se pridošlice trebaju asimilirati, prihvatiti njemačke vrijednosti i poštivati njemačke zakone. Ona je kroz prijašnje izjave pojasnila da on za nju pretpostavlja stvaranje izoliranih društava unutar Njemačke i, u konačnici, neuspjeh u integraciji imigranata. Njena službena politika bi trebala spriječiti stvaranje predgrađa u kojima su imigranti izolirani od ostatka društva, kao što je to slučaj u dijelovima Pariza ili belgijskoj općini Molenbeek. tropolje.info

Continue Reading