Connect with us

Sinovi povijesti

Medved novi HDZ-ov kandidat za ministra branitelja Hrvatske

U razgovoru za N1 Tomo Medved potvrdio je da je vrh HDZ-a s njim obavljao razgovore oko mjesta kandidata za ministra branitelja Hrvatske.

Dok se Domoljubna koalicija u konačnici ne odluči za njega kao kandidata, odnosno ne predloži i službeno premijeru njega kao kandidata, izjave ne želi davati.

Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik je Udruge ratnih veterana i prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Oreškovićem.

Orešković: Nadam se da ću sutra imati novog kandidata za ministra branitelja

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković sastao se u ponedjeljak navečer u Saboru s predstavnicima klubova vladajuće koalicije s kojima je razgovarao o imenovanju ministra branitelja, a novinarima je kazao kako kako se nada da će sutra imati novog kandidata za tu funkciju te da će što prije izabrati novog ministra.

“Gospodinu Brkiću sam zahvalio što je bio kandidat i za ono što je učinio za Hrvatsku i mislim da je pokazao svoj karakter, a sutra ću naći vremena i nadam se da ćemo sutra imati jednoga kandidata i da ću što prije izabrati ministra branitelja”, kazao je Orešković novinarima nakon kratkog sastanka u Klubu HDZ-a, održanog po završetku zajedničke sjednice klubova vladajućih stranaka na kojoj je sa suradnicima obrazložio prijedlog proračuna.

Orešković nije želio odgovoriti na neslužbene informacije po kojima bi novi ministar branitelja trebao postati brigadni general Tomislav Medved, ratni zapovjednik Tigrova.

“Znate već moju praksu, mislim da smo tu svi uhodani. Nadam se da ću što prije, ako ne sutra, komunicirati tko je novi ministar branitelja”, kazao je Orešković./ tropolje.info

Continue Reading