Connect with us

Sinovi povijesti

MAMIĆ: Osude li me, ubit ću se kao Praljak

Zdravko Mamić, optuženik za težak kriminal, izvlačenje blizu 300 milijuna kuna iz gradskog kluba Dinamo te udruživanje u zločinačku organizaciju sa suradnicima u Dinamu te članovima obitelji, opet je javno najavio samoubojstvo.

Mamić se prošlog tjedna vratio na osječki sud i iznio svoju obranu, a onda se još jednom pokušao oprati u velikom intervjuu za Globus.

Nisam kriv. Meni su izmislili ta djela za koja mi sude. Nemam druge opcije nego boriti se na sudu. Ali kad bih morao ići u zatvor, napravio bih isto što i general Praljak. Ja sam vjernik i katolik, i to je u mojoj vjeri nedopustivo. Ali kad sam vidio što je napravio on, bio sam inspiriran i ja bih bez ikakve grižnje savjesti to isto napravio. Nikad u životu ne bih ušao u hrvatski zatvor nevin, poručio je Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Praljak je u haškoj sudnici tijekom izricanja presude u izravnom televizijskom prijenosu popio otrov i nešto kasnije preminuo.

Dodao je i da budućnost Dinama vidi u privatizaciji kluba i dolasku novih vlasnika koji će voditi klub bez mene, bez opterećenja mojom prisutnošću i istragama.

Rekao je i da ne namjerava sudjelovati u privatizaciji.

I da mi nije blokirana imovina, ja nemam ta sredstva. Ni ja ni cijela moja obitelj u ovom trenutku nemamo jednu lipu na raspolaganju, rekao je Mamić, piše Index.hr./HMS/

Continue Reading