Connect with us

BiH

Lokalni izbori: Rok za prijavu za glasovanje izvan BiH istječe 1. rujna 2020.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju, 15. studenog 2020. godine.

Ako živite izvan BiH i želite ostvariti svoje biračko pravo i glasovati i na predstojećim Lokalnim izborima, obvezni ste podnijeti prijavu Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine najkasnije do 1.9.2020. godine u 24:00 sata.

Do sada vam je Središnje izborno povjerenstvo BiH dostavljalo obrazac prijave PRP-2 na adresu koju ste naveli prigodom vaše posljednje prijave za glasovanje. Obrazac prijave PRP-2 vam je dostupan na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba .


Svi birači koji su glasovali na prethodnim Općim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH priloživši uz obrazac presliku jedne od valjanih identifikacijskih isprava s fotografijom. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-2.


Svi birači koji nisu glasovali na posljednjim Općim izborima 2018. godine ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i isti dostavljaju Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, uz relevantne priloge. Navedeni obrazac možete preuzeti ovdje – PRP-1.

Ako privremeno boravite izvan BiH, kako biste se prijavili za glasovanje izvan BiH potrebno je da posjedujete važeću identifikacijsku ispravu BiH (dostavljate presliku jedne od tri valjane isprave – osobna iskaznica ili vozačka dozvola ili putovnica BiH).

Detaljne informacije o načinu prijave i potrebnim dokumentima koji se prilažu uz prijavu možete pročitati ovdje – Vodič za birače izvan BiH


Popunjeni obrazac, potpisan na istovjetan način kao na važećoj identifikacijskoj ispravi, te priložene skenirane  dokumente  možete dostaviti na sljedeći način:

–        elektroničkim putem na adresu: prijavapp@izbori.ba;

–        telefaksom na sljedeće brojeve:+38733251333; +38733251334;

–        putem pošte na adresu: Izbori u Bosni i Hercegovini, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva sve birače koji žive izvan Bosne i Hercegovine da se odmah registriraju za glasovanje na Lokalnim izborima 2020.

Središnje izborno povjerenstvo

Continue Reading