Connect with us

BiH u EU

Lipanjske zore: Ponovno se moramo braniti, ne puškom nego snagom zajedništva

Središnja svečanost 26. obljetnice vojne operacije oslobađanja Mostara i doline Neretve “Lipanjske zore” održana je  u Mostaru uz oživljavanje sjećanja na branitelje koji su svojim životima branili domovinu i pisali novu povijest.

Nakon  mise za poginule branitelje, upriličen je mimohod s ratnim stjegovima od mostarske Katedrale do Trga Hrvatskih velikana ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje je upriličeno polaganje vijenaca i paljenjem svijeća svim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo ratnih zapovjednika postrojbi HVO-a u akciji Lipanjske zore, predstavnici Ministarstva branitelja Republike Hrvatske na čelu s izaslanikom Ivanom Vukićem i izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH predvođeno zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, general bojnikom Ivicom Jerkićem. 

„Lipanj je vrijeme cvjetanja i mirisa lipa, a za nas u Mostaru i vrijeme sjećanja na dane slave, pobjede, ponosa i oslobođenja od agresije JNA prije 26 godina“, kazala je tijekom svečanosti uime HNS-a BiH potpredsjednica Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Eksplozija cisterne u Sjevernom logoru kako podsjeća 3. travnja 1992 .godine je početak rata za Mostar, ali i samoorganiziranja Hrvata za

Continue Reading