Connect with us

Kultura

Legendarni rukometaš odlazi u mirovinu

Francuski rukometaš, bivši desni bočni francuske reprezentacije, Luc Abalo (38), umirovit će se na kraju tekuće sezone sa Zeekstar Tokyo, objavio je japanski klub u utorak.

Zeekstar Tokyo će mu odati počast nakon posljednje domaće utakmice regularne sezone 25. veljače, objavio je klub na svojoj web stranici.

Zeekstar Tokyo namjerava nastaviti suradnju s Abaloom nakon njegovog umirovljenja kako bi imao koristi od njegove podrške i savjeta i iskustva, dodao je japanski klub.

Želim reći ‘hvala’ navijačima (Zeekstara). Bio sam stvarno sretan što sam mogao biti uzor nekima kroz strast prema rukometu, rekao je Abalo za web stranicu japanskog kluba.

Abalo koji je zabio 859 golova u 289 nastupa s francuskom je reprezentacijom tri puta osvajao naslov olimpijskog pobjednika, tri puta naslov svjetskog prvaka i tri puta naslov europskog prvaka, prenosi Hina.

 

Igrao je za Ivry (Val-de-Marne), Ciudad Real s kojim je osvojio Ligu prvaka 2009., za PSG (2012.-2020.) i za norveški Elverum.

Povukao se iz međunarodnog rukometa nakon osvajanja naslova olimpijskog prvaka u Tokiju u ljeto 2021., prije nego što se pridružio tokijskom Zeekstaru.

Njegovim odlaskom u mirovinu, Nikola Karabatić (38) će za nekoliko će tjedana biti posljednji aktivni reprezentativac iz generacije “Stručnjaka”, koji su rukometom ‘vladali’ od 2008. do 2017. godine.

 

(www.jabuka.tv)

Continue Reading