Connect with us

Kultura

Landeka uručio zahvalnicu Udruzi Down Sindrom – Mostar

Predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka posjetio je Udrugu za Down Sindrom Mostar i tom prigodom predsjedniku Udruge Igoru Lediću uručio Zahvalnicu za sudjelovanje Udruge za Down Sindrom na kulturnoj manifestaciji Napretkov tjedan kulture koja se održala od 18. do 22. ožujka 2024.

Upravo je otvorenjem izložbom fotografija „Nebo“ autorice Darie Delić obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Landeka je zahvalio za suradnju koja se po prvi puta dogodila s Udrugom za Down Sindrom Mostar te ponovio želju da u sklopu Napretkovog tjedna kulture iduće godine ponovo bude predstavljen određeni kulturni sadržaj kojega radi Udruga.

Ledić je naglasio kako izložba koja je organizirana u povodu Svjetskog dana osoba s Down Sindromom imala vrlo pozitivan odjek u javnosti i medijima te uputio riječi zahvalnost HKD Napredak na činjenici da je po prvi puta organizirana samostalna izložba osobe s Down Sindromom. Ledić i Landeka su dogovorili u budućnosti nastavak suradnje Udruge za Down Sindrom Mostar i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar.

Udruga za Down sindrom Mostar osnovana je u veljači 2011. godine i do sad broji 34 obitelji i nominalnih članova uključenih u njen rad. Udruga djeluje na području Hercegovačko-neretvanske županije. Temeljni cilj Udruge je senzibilizirati društvenu zajednicu prema osobama s DS, unapređenje zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje osoba s DS u društvenu zajednicu, te poticanje znanstvenih i drugih istraživanja vezanih za DS. Posebna važnost se pridaje integraciji, odnosno uključivanju osoba s DS u sve sfere društva, redovne vrtićke programe, redovno osnovno i srednje obrazovanje te mogućnost zapošljavanja osoba s DS. Udruga posebno brine o djeci i mladima s DS lošijeg imovinskog i socijalnog stanja radi poboljšanja njihove kvalitete života./HMS/

Continue Reading