Connect with us

Uncategorized

Krmpotić podnio kaznenu prijavu protiv Ostojića: “Prijetili su mi, morao sam bježati iz Hrvatske!”

IVAN KRMPOTIĆ, jedan od svjedoka na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću, podnio je kaznenu prijavu protiv odlazećeg ministra policije Ranka Ostojića. Kaznenu prijavu podnio je jer ga je policija odbila zaštiti nakon prijetnji koje je primio i provala u poštanski sandučić nakon što je njegovo ime pojavilo na listi svjedoka na suđenju u Münchenu.

Krmpotić je inače veći dio profesionalnog života proveo u MUP-u i jedan je od osnivača policije nakon osamostaljenja Hrvatske 1990. godine.

Krmpotić, Ivan ,policija Šimunska, 1990.
Ivan Krmpotić, u krugu, na proslavi policije u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu

U kaznenoj prijavi protiv Ranka Ostojića Krmpotić piše:

“Ovim putem podnosim kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, što je obavijestio hrvatsku javnost zanijekavši moju ugrozu koja mi se dogodila 18-og na 19-og travnja 2015. godine, kada mi je provaljeno u zgradu u kojoj stanujem, ostavljena prijeteća poruka te provaljeno u poštanski sandučić sa sadržajem da se pazim na predstojećem svjedočenju u Münchenu, protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, a bio sam u svojstvu svjedoka obrane u postupku ubojstva Stjepana Đurekovića.

VEZANI SADRŽAJ: 

Razlog prijetnje i provale u zgradu imao je za čin da me se onemogući da svjedočim, jer sam uredno preko Kaznenog suda u Zagrebu kao svjedok dobio poziv na suđenje u svibnju 2015. godine.

Iako sam o svemu obavijestio policiju (postoje dokazi) i zatražio zaštitu 8. policijske postaje – ista me je odbila zaštiti, mene i moju obitelj, zbog čega sam bio prisiljen skloniti se u sigurnu kuću u Njemačku.

O svemu tome ministar Ostojić je na konferenciji za novinare negirao da sam zatražio policijsku pomoć (molim provjeriti iskaz), citiram ministra Ostojića:”Niti je ministar unutarnjih poslova osoba koja štiti svjedoke, niti je točan podatak o tome da sam zaprimio bilo kakve informacije i obavijesti od gospodina Krmpotića o ugrožavanju”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade 30.travnja 2015), a da sam zatražio pomoć vidljivo je i iz dopisa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu br. KR-DO-1141/2015 od 10. prosinca 2015. godine.

Mogu Vam dostaviti i navedenu obavijest u kojoj je utvrđeno da je 8. policijska postaja izvršila postupanje i obavijestila ODO samo o provali na ulazna vrata zgrade gdje stanujem a ne i ostale ugroze (mog vlastitog poštanskog sandučića i prijeteće poruke ostavljene u njoj).

Stoga tražim od glavnog državnog odvjetnika da postupi sukladno zakonskim propisima i podigne kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića radi lažnog prikazivanja činjeničnog stanja i odbijanja pružanja zaštite meni i mojoj obitelji, a sve u cilju da ne idem svjedočiti na suđenje u Münchenu.

Također sam namjeravao pristupiti prostorijama DORH-a i u telefonskom pozivu mi je odbijen zahtjev da osobno dođem u Gajevu ulicu u Zagrebu, već da isto jedino mogu učiniti pismenim putem, što upravo činim.

Također tražim glavnog državnog odvjetnika da od mene uzme cjeloviti iskaz sa svim dokazima koje posjedujem (zahtjeve za zaštitom koje sam uputio Mladenu Bajiću, Ranku Ostojiću, Orsatu Miljeniću, ispise telefonskih poziva MUP-u, 8. policijskoj postaji i Ranku Ostojiću te Vitomiru Bijeliću) kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje nepostupanja u mom slučaju po službenoj dužnosti zaštite građana RH, te podigne kaznena prijava protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a sve u cilju zastrašivanja svjedoka na suđenju u Münchenu.

S poštovanjem
Ivan Krmpotić
Ivana Lučića 12, Zagreb
u Zagrebu, 7. siječnja 2016. godine.”

M. Marković/ Foto: PortalOko.Hr tropolje.info

Continue Reading