Connect with us

Kultura

Krišto nazočila tradicionalnoj manifestaciji Sinjska alka

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravila je danas u Sinju (RH), na poziv Viteškog alkarskog društva Sinj, gdje je nazočila tradicionalnoj manifestaciji Sinjska alka.

Predsjedateljica Krišto je izrazila potporu daljnjem očuvanju i promociji hrvatskog kulturnog naslijeđa tradicionalne alkarske igre. Naglasila je da njena nazočnost odražava važnost očuvanju kulturne raznolikosti i tradicije u regiji, suradnji sa susjednom Republikom Hrvatskom te potvrđuje snažnu i prijateljsku povezanost dviju država.

Tom prigodom, domaćini su upoznali predsjedateljicu Krišto s bogatom kulturnom i tradicionalnom baštinom Sinjske alke, koja predstavlja izuzetno važan dio kulturnog identiteta Republike Hrvatske i regije, a koji je pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetskog kulturnog naslijeđa.

Na marginama događaja predsjedateljica Krišto je razgovarala i sa zvaničnicima Republike Hrvatske, predsjednikom Sabora RH Gordanom Jandrokovićem, predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, o unapređenju bilateralnih odnosa i hrvatskoj potpori europskom putu Bosne i Hercegovine.

Uz domaćina, gradonačelnika Sinja Mira Bulja i ostale zvanice Sinjskoj alki je nazočila i predsjednica Mađarske Katalina Novak – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

 

Continue Reading