Connect with us

Kultura

Krišto: Kreševo stvara povoljnu klimu gospodarstvenicima i podiže ukupnu kvalitetu života

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabor BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabor BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, danas su posjetili industrijsku zonu Resnik u Kreševu.

Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna i Renato Pejak, načelnik općine Kreševo dočekali su izaslanstvo te su posjetu iskoristili za posjetu proizvodniom objektu “Alkus” koji radi metalne konstrukcije i dijelove konstrukcija.

Industrijska zona Resnik jedan od najznačajnijih projekata za općinu Kreševo, koja je olakšala rad kreševskim gospodarstvenicima i potaknutla nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta, te ostanak mladih obitelji u Kreševu, istaknuto je.

Krišto je kazala kako izgradnjom i razvojem industrijske zone ispunjeno jedno od brojnih obećanja dužnosnika HDZ-a BiH o stvaranju povoljnije klime gospodarstvenicima ali i podizanju ukupne kvalitete življenja, kako u općini Kreševo tako i na području Središnje Bosne. Gospodarski razvoj i pametan rast jedna je od točaka programa HDZ-a BiH za Opće izbore u BiH, koju kontinuirano potiču svi dužnosnici, istaknula je Krišto.

Izaslanstvo je posjetilo i dječji vrtić „Radost“ gdje ih je o radnim obavezama informirala Dajana Pecirep, ravnateljica vrtića, koja je kazala kako vrtić pruža optimalne uvjete za boravak djece svih uzrasta. „Vrtić je mjesto za igru, život i cjeloviti razvoj individualnih potencijala djeteta u skladu s njihovim razvojnim potrebama s ciljem postizanja sretne, samopouzdane i cjelovite osobe“, kazala je ravnateljica.

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabor BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto, istaknula je kako lokalna vlast s puno pozornosti izgrađuje grad kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz ulaganje u ljude. „Najvažnija su ulaganja u mlade ljude, počevši od ovih najmanjih. Što god možemo pomoći, sa županijske, entitetske i državne razine vlasti, nastaviti ćemo pomagati sve lokalne projekte“, poručila je Krišto.

Posjet Kreševu, izaslanstvo je zaključilo obilaskom Franjevačkog samostana sv. Katarine, uz razgovor s fra Josipom Tomasom, gvardijanom.

Uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u posjeti općini Kreševu nazočili i kandidati i nositelji lista, lija Nakić, nositelj liste za Sabor ŽSB, Lidija Bradara, nositeljica liste za Parlamet Federacije BiH i Marinko Čavara, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Continue Reading