Connect with us

Scena

KOŽUL: Mektić je počinio kazneno djelo, tražit ću istragu o prisluškivanju hrvatskih dužnosnika

Član Povjerenstva za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OSA/ parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul najavio je da će zatražiti istragu o radu ove agencije, koja je navodno ilegalno prisluškivala hrvatske političare i poduzetnike iz BiH i Hrvatske.

“Tražit ću preciznu istragu novonastale situacije. Povjerenstvo ima široke nadležnosti u nadzoru rada Obavještajno-sigurnosne agencije. Nastojat ćemo te nadležnosti iskoristiti do kraja i rasvijetliti činjenice”, rekao je Kožul novinarima u Mostaru.

Kožul, koji je i zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta BiH, uvjeren je da se Obavještajno-sigurnosna agencija zloupotrebljava, prenosi Hina.

“Sada imamo evidentnu zloporabu, ne samo Obavještajno-sigurnosne agencije, nego i ljudi, konkretno ministra sigurnosti /Dragana Mektića/. To je vrlo ozbiljna situacija i na tragu je svega onoga što se događa u BiH posljednjih mjeseci prema Hrvatima u BiH i Hrvatskoj. A svaki takav potez reflektira se i na odnose prema EU i NATO-u”, dodao je Kožul.

On je ocijenio da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlaštenja, te iznošenja tajnih podataka.

“Svaka njegova reakcija predstavlja zloporabu položaja i Obavještajno-sigurnosne agencije, a posebno tajni u dijelu koje se odnose na, kako kaže, legalne i legitimne akcije ove agencije. A to su povjerljive ili tajne informacije”, dodao je Kožul.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da je OSA provodila posebne mjere, ali je odbacio tvrdnje da su prisluškivani dužnosnici iz Hrvatske.

Mektić je najavio da će uskoro u posjetu BiH stići predstavnici Sigurnosno-obavještajne agencije iz Hrvatske kako bi afera bila rasvijetljena./HMS/

Continue Reading