Connect with us

Scena

Kongregacija donijela negativan sud o ukazanjima u Međugorju

Kongregacija za nauk vjere donijela je negativan zaključak u pogledu autentičnosti Gospinih ukazanja u Međugorju, prenose talijanski mediji.

Prema izvješćima, Kongregacija za nauk vjere je održala svoj plenarni sastanak 24. lipnja, na kojem su članovi raspravljali zaključke posebne papinske komisije koja je istraživala međugorski fenomen. Kako donosi vatikanski reporter Gianluca Barile, Kongregacija se složila sa zaključkom komisije da apsolutno nema dokaza o nadnaravnim pojavama u Međugorju.

Zaključci Kongregacije za nauk vjere sada će biti dostavljeni papi Franji, koji će donijeti konačnu odluku u tom predmetu. Ako su izvješća točna, te papa potvrdi negativan zaključak o međugorskom fenomenu, odluka će imati snažan utjecaj na tisuće vjernika koji su razvili posebnu povezanost s Međugorjem.

Kongregacija je, kako se navodi, u biti podržala pravorijek koji su 1991. donijeli biskupi tadašnje Jugoslavije. Kongregacija ce također preporučiti biskupima da u svojim biskupijama ne dopuštaju sastanke, svjedočenja i vidanja koja održavaju vidioci, a vjernicima da ne sudjeluju u takvim događajima.

MeÄ‘ugorje tako neće dobiti ni status svetiÅ¡ta, meÄ‘utim, Kongregacija će navodno podržati MeÄ‘ugorje kao “mjesto molitve”, u vidu brojnih izvješća intenzivne duhovnosti koju posjetitelji tamo doživljavaju. Hodočašća u MeÄ‘ugorje neće biti zabranjena, pod uvjetom da se ne baziraju na navodnim ukazanjima.

Ranije ovog mjeseca, papa Franjo je rekao medijima da je Vatikan blizu donošenja odluke o Međugorju, te je rekao da očekuje izvješće od Kongregacije za nauk vjere, te da će potom biti priopćeni rezultati.

Iz Vatikana nije bilo službenoga priopćenja o sjednici, zaključci će biti javno objavljeni tek kada, i ako, ih odobri papa Franjo. tropolje.info

Continue Reading