Connect with us

BiH u EU

Koncertom Natali Dizdar završio 14. WHF u Širokom Brijegu

Bend Karma Guru iz Tuzle, film ‘Zajedno’ autora Nikole Stojanovića iz Zemuna te kratka priča ‘Dečak koji nije video Deda Mraza’ Andree Popov Miletić iz Novog Sada pobjednici su ovogodiÅ¡njeg, 14. po redu West HerzegowinaFesta, koji se od 28. do 30. srpnja održao u Å irokom Brijegu.

Glazbeni žiri u sastavu Zlatko Gal, Hrvoje Horvat, Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko odabrali su bend kao najbolji na ovogodišnjem festivalu, a XY su nagrađeni snimanjem pjesme i spota.

Film autora Nikole Stojanovića, za kojeg je HT Eronet osigurao novčanu nagradu, najboljim je proglasio žiri u kojem su sjedili Luna ZimićMijović, EnisBešlagić te ĐeloHadžiselimović.

Kratka priča ‘Dečak koji nije video Deda Mraza’, autorice Andree Popov Miletić iz Novog Sada proglaÅ¡ena je najboljom u ovoj kategoriji. A žiri u sastavu Magdalena Vodopija, Gordan Nuhanović, Emir Imamović Pirke i Josip Mlakić u ovoj kategoriji dodijelio je i drugu i treću nagradu koje su osvojili Petar Ćorić iz Podstrane i Tino Deželić…. Novčane nagrade za najbolje autore osigurao je portal Bljesak.info.

Nakon službenog dijela programa, festival je zatvorio koncert Natali Dizdar. Osim hrvatske, pjevačice, kao gosti na festivalu su nastupili i Zabranjeno pušenje i S.A.R.S.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča, a selektori su za službeni program festivala odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče. tropolje.info

Continue Reading