Connect with us

Ljubav

Kevin Kurányi uživao u grudskim svatovima

Kevin Kurányi uživao u grudskim svatovima

Na jednoj svadbi u Posušju, gdje su gosti bili mahom iz Gruda, među svatovima se našlo poznato lice iz svijeta nogometa. Kevin Kurányi!
Ma, je li to on, pitali su se radoznalci, pa i ja. Dobro upućeni prijatelj iz Gruda rekao je:

– To je Kurányi glavom i bradom. Plavuša pored, njegova je supruga Viktorija, djevojačkog prezimena Pejičić, Hrvatica podrijetlom iz Crne Gore. Viktorijina sestra udana je u Grude i sada se preziva Jurčića. Ovo su svatovi njezina sina…

Kroz gužvu sam se s prijateljem probio do Kurányija i zamolio ga za fotografiranje. Ljubazni i raspoloženi “centarfor” nije imao ništa protiv. Objasnio nam je da mu se sviđa veselo svatovsko ozračje, kao i sve drugo u Hercegovini:

– A kako vam se dopada ganga, pitao sam pokazujući mu na skupinu gangaša, koji su s prstom u uhu i napregnutim vratnim žilama puštali poznate nam zvuke za susjednim stolom:

– Ganga? Gut, gut, rekao je, ali ne znam je li shvatio pitanje.
Kurányi je rođen u Brazilu 2. ožujka 1982. Otac mu je Mađar, majka Panamka. Igrao je kao dječak u više brazilskih klubova, a 1997. prešao u njemački VfB Stuttgart za koji je zabio 50 pogodaka, pa 2007. godine prešao u Schalke (71 pogodak). Od 2010. igrao je Dinamo Moskva (123, 50). Za njemačku izabranu vrstu nastupio je 52 puta (19 pogodaka), ali se 2008. posvađao s izbornikom Loweom i napustio Elf… Kurányi je trenutačno član bundesligaša Hoffenheima.

Continue Reading