Connect with us

Scena

KAKO SMO UCJENJIVALI HRVATE Povlačenje Komšićeve kandidature u zamjenu za „Travanjski paket“

Glavni tajnik Demokratske fronte Zlatko Miletić kazao je večeras za N1 da je na adresu Hrvatske demokratske zajednice otišla ponuda koja je uključivala i odustajanje Željka Komšića od kandidature za člana Predsjedništva BiH. Ponuda je, kako je pojasnio, odbijena.

KAKO SMO UCJENJIVALI HRVATE Povlačenje Komšićeve kandidature u zamjenu za „Travanjski paket“

Miletić je za N1 ocijenio da je Ured visokog predstavnika u potpunosti “gurnut na stranu, što nije dobro”. S tim u vezi, tvrdi da visoki predstavnik nije prisustvovao nijednom sastanku o izmjenama Izbornog zakona. Zatim se dotakao uloge Hrvatske demokratske zajednice u izmjenama Zakona rekavši:

“Oni su preambiciozni. Nije točno da se oni samo bore za Hrvate. Išli smo toliko daleko da smo im u jednom trenutku ponudili da svih 17 mjesta u Domu naroda Parlamenta Federacije pripadne njima, ali uz uvjet da Dom naroda ima samo ulogu zaštite vitalnog nacionalnog interesa odnosno da ne bude u ulozi Zastupničkog doma. Ponudili smo im da se vrati „Travanjski paket“ obećavši da će Željko Komšić povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva. Oni su to odbili. Oni zapravo žele neprikosnoveno vladati Federacijom sa deset posto dobivenih glasova”, kazao je Miletić za N1.

Miletićevo tumačenje ultimatuma i ucjena upućenih Hrvatima u BiH pogledajte u video prilogu od 13:30

Continue Reading