Connect with us

BiH u EU

Kako je Kevin Durant paralizirao NBA ligu i ostavio ljude bez posla

Gotovo dvomjesečna saga o Kevinu Durantu završila je odlukom NBA superzvijezde da ipak ostane u Brooklyn Netsima, nakon što je njegov zahtjev za tradeom zatekao košarkaški svijet i na neki način ga paralizirao jer mnogi klubovi nisu htjeli dovršiti slaganje momčadi za novu sezonu dok ne vide što će biti s KD-jem.

Time se vodio košarkaš Utah Jazza Patrick Beverley komentirajući cijelu situaciju i nedostatak kritika na račun ovakvog raspleta, koji nije donio nikakvu promjenu za Duranta i Netse, ali je utjecao na živote mnogih košarkaša koji su zbog dvomjesečne pat-pozicije na NBA tržištu i dalje bez angažmana.

Možete sjediti i ništa ne govoriti, ali to nije cool. Ljudi s obiteljima su bez posla zbog ovog sranja s KD-jem. Nije cool ići unutra-van, napisao je Beverley na Twitteru, a Durant je odgovorio na komentar napisavši samo #BLAMEKD (okrivi KD-ja).

 

Beverley je nakon toga prikočio i napisao: Tko kaže da govorim o tebi? Samo govorim kako stvari funkcioniraju. Obje strane trebaju to držati privatnim.

 

Beverley je poznat kao jedan od najvećih prgavaca i trash-talkera u NBA ligi, u kojoj se više održava zbog srčanosti i borbenosti nego izuzetnih igračkih kvaliteta te je dugo i sam bio jedan od onih igrača nižeg ranga koji bi bili na čekanju da se ovakva situacija dogodila u njegovim mlađim danima.

Godinama je igrao za LA Clipperse i postao jako dobar prijatelj s Ivicom Zupcem, a nakon što je prošle sezone trejdan u Minnesotu, pojavio se na utakmici bivšeg kluba baš u dresu hrvatskog reprezentativca. Ovog ljeta ga je Minnesota proslijedila u Utah Jazz u velikoj razmjeni za Rudyja Goberta.

Upravo je ta razmjena zapravo ukočila NBA tržište jer je Utah za francuskog centra dobila pretjeranu odštetu od pet igrača, četiri buduća izbora prve runde drafta i jednu priliku za zamjenu pickova. Netsima nije padalo na pamet prihvatiti išta manje za Duranta, puno veću zvijezdu koja uz to ima još četiri godine ugovora.

No ni jedan od preostalih 29 klubova nije se okuražio pristati na zahtjeve Netsa, koji su u zamjenu uglavnom tražili po dva najbolja igrača ili niz mladih zvijezda i budućih izbora drafta. Durant je želio prvenstveno u Phoenix ili Miami, koji nemaju paket kakav bi zaintrigirao Netse.

Pregovarali su i s Torontom i Bostonom, spominjali su se New Orleans i Memphis, pa čak i Golden State, ali ništa nije bilo ni blizu dogovora, a Durant je čak vlasniku Joeu Tsaiju dao ultimatum da će ostati samo ako se riješi trenera Stevea Nasha i generalnog menadžera Seana Marksa.

Ali Tsai to nije želio prihvatiti, a nijedan klub nije želio osakatiti svoju momčad da bi doveo ćudljivog 34-godišnjaka kojeg bilo kad može puknuti da želi otići, pa makar se on zvao i Kevin Durant. Naposljetku je i on, nakon sastanka s Tsaijem, Nashom i Marksom, zaključio da mu je najbolje ostati jer u Brooklynu i dalje ima momčad sposobnu konkurirati za naslov.

Rasplet ove priče podsjetio je na situaciju iz 2007. kada je Kobe Bryant tražio trade iz LA Lakersa, iako su mu također bile ostale još četiri godine ugovora. Tada su Lakersi došli puno dalje u pregovorima i bili sasvim blizu dogovora s Chicago Bullsima, ali Bryant je ipak ostao u Los Angelesu, a Lakersi su nakon dovođenja Paua Gasola osvojili titule 2009. i 2010., podsjeća Index

Bilo je u NBA povijesti još slučajeva kada su zvijezde na silu željele otići pa na kraju ipak ostale u svojim klubovima, poput Scottieja Pippena u Bullsima, Hakeema Olajuwona u Houston Rocketsima ili Kareema Abdul-Jabbara u Lakersima.

Durant donio odluku o nastavku karijere

Košarkaš Brooklyna Kevin Durant i sljedeće će sezone igrati za Netse, objavio je u utorak taj američki NBA klub, prekinuvši višemjesečno nagađanje oko ostanka svog ponajboljeg igrača. Durant je prije nekoliko mjeseci tražio da napusti Brooklyn ako vlasnik kluba Joe Tsai ne otpusti trenera Stevea Nasha i generalnog menadžera Seana Marksa. Tsai je odbio zahtjev jednog od najboljih košarkaša Netsa, a … Nastavi čitati

Continue Reading