Connect with us

Ljubav

KAD BOG DJELUJE, NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Atentator na Ivana Pavla II. želi biti svećenik!

Autor: Z. K.tropolje.info

Htio je ubiti Papu, a sada se želi posvetiti Bogu!

Ali Agca, 58-godišnjak koji je pokušao ubiti Ivana Pavla II. i kojemu je Papa oprostio, u Turskoj živi kao umirovljenik koji ‘gubi vrijeme’. Za talijanski list Giornale rekao je kako ne želi tako živjeti, te da će uskoro upitati papu Franju da ga primi i pomogne mu postati katolički svećenik. ‘Već nakon posjete preživjelog Ivana Pavla II., u njegovoj zuatvorskoj čeliji, on je počeo proučavati Evanđelja, te ističe kako je u međuvremenu svoju vjeru jako produbio, piše kath.net

Nime,  Mehmet Ali Agca pokušao je ubiti papu Ivana Pavla II. u svibnju 1981. godine na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Nagađalo se da iza njega stoji bugarska obavještajna služba. Ispalio je četiri metka, a dva su metka pogodila papu u trbuh te po jedan u svaku ruku . Ranjena su i dva vjernika koja su bila u blizini.

Papa je putem do klinike Gemelli izgubio svijest. Operacija je trajala pet sati, a do kraja života imao je zdravstvenih problema.

Agca je više puta mijenjao priču u policiji, a u jednoj verziji tvrdio je kako je povezan s palestinskim skupinama . U srpnju 1981. godine osuđen je na doživotni zatvor . Dvije godine kasnije u rimskom zatvoru Rebibbia posjetio ga je Papa. O čemu su točno razgovarali nikada nije otkriveno, ali zna se da mu je Papa dao oprost.

Ako sada postane katolički svećenik, to će biti čudo i dokaz da Bogu ništa nije nemoguće!

Continue Reading