Connect with us

Priopćenja

Šeks vraća Jadranku Kosor u HDZ!

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks započeo je lobirati kod budućeg predsjednika Andreja Plenkovića da se Jadranka Kosor vrati natrag u stranku. Uspije li u svom naumu osvetoljubivi Šeks bi jednim metkom pogodio dva cilja. Osim što bi svoju prijateljicu, bivšu šeficu i dugogodišnju vjernu suradnicu Jadranku Kosor vratio u stranku, zadao bi i težak udarac omraženom mu političkom protivniku Tomislavu Karamarku. Šeks takvu prigodu, takav politički zicer, zasigurno neće propustiti.Mediji su se ovih dana naveliko raspisali kako budući predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, nakon izbora 17.srpnja  u Predsjedništvo stranke namjerava dovesti nekoliko svojih ljudi. Spekulira se da bi na mjesto kompromitiranog glavnog tajnika HDZ-a Ivana Domagoja Miloševića, koji je na tu dužnost imenovan početkom lipnja i to voljom bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka a na nagovor njegove supruge Ane, mogao doći Damir Krstičević, šef Plenkovićeva izbornog stožera.

Bolji poznavatelji prilika u HDZ-u smatraju da su za aktualnog glavnog tajnika Domagoja Miloševića odbrojani dani, te da je on svoju i tako kompromitiranu poziciju u vodstvu stranke još više iskompromitirao posljednjom aferom, kolokvijalno nazvanom ‘Pozajmica’,za koju su mnogi u stranci  uvjereni da je osvanula u medijima zahvaljujući Miloševićevom angažmanu.  Njega po hodnicima stranke i vodeći ljudi optužuju i prozivaju da je  u medije pustio informacije o pozajmici od PPD-a i time proizveo aferu.

Iako se tom aferom prvenstveno htjelo ‘udariti’ na Milijana Brkića, v. d. šefa HDZ-a, ne treba smetnuti s uma da je ta priča bila i u funkciji pokušaja slabljenja  pozicije Andreja Plenkovića ali i same stranke uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u rujnu.

Šeks uvijek i zauvijek 

Uostalom, upućeni kažu, da je to i  bio krajnji cilj glavnog tajnika Ivana Domagoja Miloševića koji i danas još uvijek vjerno služi bivšem predsjedniku Tomislavu Karamarku i njegovoj životnoj družici, poznatoj energetskoj konzultantici Ani.

Osim glavnog tajnika Miloševića, tako će vjerojatno biti smijenjen i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač te politički tajnik Domagoj Maroević za kojeg se govori da se još nijednom nije pojavio u središnjici stranke otkako je početkom lipnja izabran na tu dužnost. Sva trojica su bili kadrovi Tomislava Karamarka. Mediji spekuliraju da bi umjesto Kovača, novi međunarodni tajnik HDZ-a mogao postati Davor Ivo Stier koji je tu dužnost već obnašao prijašnjih godina a o  imenu novog političkog tajnika još nije procurila niti jedna informacija. I tako dok nekima ne smrkne drugima ne osvane. Jedan kojem će sigurno nakon svih ovih silnih turbulencija u stranci svanuti jeste veteran HDZ-a, kojeg je svojedobno Ivo Sanader uz Luku Bebića nazivao stranačkim patrijarhom Vladmir Šeks. Naime, sa stopostotnom sigurnošću se očekuje  da će Andrej Plenković, nakon što bude izabran za predsjednika stranke u Predsjedništvo HDZ-a vratiti  besmrtnog Šeksa.

Treba li podsjetiti da je Vladimir Šeks bio njegov zagovornik još prije nekoliko mjeseci kada se očekivalo da će se Plenković kandidrati nasuprot Karamarku.

Povratak Jadranke Kosor težak je  udarac za Karamarka

A lukavi Šeks, poznati politički spletkaroš, neće u Predsjedništvu stranke sjediti prekriženih ruku. On će svoju novu poziciju u strancu iskoristiti i za ostvarivanje nekih svojih, do sada nerealiziranih političkih ambicija, a jedna od prvih njegovih aktivnosti biti će uvjeriti Plenkovića i novo stranačko rukovodstvo da u stranku vrate bivšu premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, koju je Karamarko svojedobno naglavačke izbacio iz stranke. Jedini koji se javno usprotivio tim izbacivačkim metodama tadašnjeg šefa stranke Karamarka bio je upravo Šeks.

Ne treba zaboraviti da je Šeks bio uz Kosor u onim teškim trenutcima 2010. godine kada je Sanader pokušao izvesti stranački puč pa je potom izbačen iz HDZ-a. A kada je HDZ pod vodstvom Jadranke Kosor izgubio na palamentarnim izborima 2011. Šeksu je to najteže palo, pa u izbornoj noći nije skrivao suze, a na svom ramenu tješila ga je Jadranka Kosor.

Odmah poslije izbora Šeks je dao veliki intervju Jutarnjem listu u kojem je izjavio da će Jadranka Kosor ostati šefica, a on njen zamjenik. ‘NITKO se drugi neće kandidirati’, bio je kategoričan Šeks u prosincu 2011.nakon HDZ-ova debakla na parlamentarnim izborima. Danas,pet godina poslije Šeks je opet u igri, pa će on taj svoj veliki politički comeback  iskoristiti, između ostalog i da svoju prijateljicu Jadranku Kosor vrati u stranku. Na taj način osvetoljubivi Šeks bi jednim metkom pogodio dva cilja.

Osim što bi svoju prijateljicu, bivšu šeficu i dugogodišnju vjernu suradnicu Jadranku Kosor vratio u stranku, zadao bi i težak udarac omraženom mu političkom protivniku Tomislavu Karamarku. Šeks takvu prigodu, takav politički zicer, sigurno neće propustiti.

Autor: I. Babić

 tropolje.info

Continue Reading