Connect with us

Zdravlje

Jeste li čuli za zlatno mlijeko? Čudesni napitak za zdravlje

Zlatno mlijeko čudesni je napitak od kurkume koji je dobio ime zbog zlatne boje, a kako je kurkuma jedan od najjačih antioksidansa, njegovi učinci na zdravlje su gotovo nevjerojatni.

Kad u cijelu priču uvedemo i crni papar, učinci kurkume se dodatno pojačavaju i zlatno mlijeko postaje gotovo univerzalni lijek koji svakako treba isprobati.

Recept za zlatno mlijeko

Zlatno mlijeko radi se od paste od kurkume, koja se radi vrlo jednostavno.

Pasta od kurkume

Sastojci

četvrtina šalice kurkume u prahu
pola žličice crnog papra (mljevenog)
pola Å¡alice filtrirane vode

Priprema

Sastojke pomiješajte u lončiću i dobro promiješajte. Stavite lončić na srednje jaku vatru i zagrijavajte uz stalno miješanje dok ne dobijete gustu pastu. Premjestite je u posudu i stavite u hladnjak. Kad se ohladi, napunite staklenku i čuvajte na hladnom mjestu. Rok trajanja je dva do tri tjedna.

Zlatno mlijeko

Sastojci

četvrtina žličice paste od kurkume
žličica meda
žličica kokosovog ulja
Å¡alica mlijeka (bademovog, kravljeg ili sojinog)

Priprema

Pastu od kurkume i mlijeko miješajte u zdjelici na srednje jakoj vatri pet minuta, a pred kraj dodajte žličicu meda. Prelijte zlatno mlijeko u šalicu i dodajte žličicu kokosovog ulja.

Koristi od zlatnog mlijeka

Zlatno mlijeko je napitak snažnog antiseptičkog i protuupalnog djelovanja, snažan prirodni antioksidans koji čisti tijelo od toksina i djeluje kao analgetik. Snaži imunološki sustav i ujedno štiti od većine vrsta raka, pomaže u snižavanju razina šećera i kolesterola, čisti jetru te učinkovito regulira metabolizam i težinu, prenosi Metro – portal.

Uz sve navedeno, snižava razine triglicerida, regulira krvni tlak i poboljšava pamćenje.tropolje.info

Continue Reading