Connect with us

BiH u EU

IZASLANSTVO VLADE PREDVOĐENO PREDSJEDNIKOM dr. sc NEVENKOM HERCEGOM POSJETILO OPĆINU ČAPLJINA

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno dr.sc. Nevenkom Hercegom, predsjednikom, danas je boravilo u radnom posjetu Općini Čapljina.

Posjet je započeo sastankom s dr. Smiljanom Vidićem, načelnikom Općine koji je predsjednika Hercega upoznao s aktualnim stanjem i izazovima s kojima se Općina i njeni žitelji suočavaju. Poseban naglasak stavio je na infrastrukturni razvitak i projekte koji se realiziraju i planiraju, a podupire ih Vlada HNŽ.

Načelnik Vidić zahvalio je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na razumijevanju potpori za brojne projekte koji se zajednički provode na području čapljinske općine. Dodao je kako za aktualnu Vladu ima samo riječi pohvale i kako je suradnja na vrhunskoj razini.

Predsjednik Herceg je rekao kako je ovo vrijeme kada vlast mora podnijeti javnosti izvješće o obećanom i učinjenom, a to je jedan od razloga posjete općini Čapljina. Dodao je da je u Čapljini da, zajedno sa općinskom vlasti, vidi što su prioriteti Općine Čapljina te vide kako te prioritete ugraditi u prioritete Vlade.

”Veliki su projekti u pitanju, a ono što je najvažnije, sve su to ostvarivi su projekti. To je poslovna zona u Zvirovićima gdje treba dovesti infrastrukturu za što ćemo pokušati naći i europska sredstva. Tu je i izgradnja tržnice u Čapljini koja bi bila značajna ne samo za Čapljinu nego i cijelu Hercegovinu jer bi kroz nju radili plasman poljoprivrednih proizvoda naših poljoprivrednika, tu je i saniranje deponije koja se nalazi uz Neretvu što je veliki ekološki problem i nadam se da ćemo tu naći novac da riješimo to pitanje, tu su i pitanja izvorišta, koncesija i niz drugih značajnih projekata uz ono što redovito radimo da poboljšamo uvjete i kvalitetu života naroda na ovom prostoru – da omogućimo razvoj, opstanak i ostanak na ovom prostoru”, rekao je predsjednik Herceg.

Dodao je kako je opća ocjena da se ova Vlada ponaša kao istinska Vlada cijele županije – od krajnjeg juga do krajnjeg sjevera, te stoga uzdignute glave i svijetla obraza mogu doći u svaku općinu.

”Pomogli smo niz značajnih projekata u Čapljini – infrastrukturne, cestovne i komunalne infrastrukture. Posebno ističem potporu projektu vodoopskrbe, poticaje u poljoprivredi, te rekultiviranju zemljišta. U segmentu civilne zaštite urađeno je, također, dosta – donirali smo vozila i opremu civilnoj zaštiti i vatrogastvu,  a intervenirali smo i sredstvima Vlade za pomoć poljoprivrednicima kojima je mraz nanio štete. Sudjelovali smo i u izgradnji šetnice, te pomogli kulturne i športske institucije. Prisutni smo u svim sferama života”, dodao je Herceg.

Predsjednik Herceg istaknuo je kako je Vlada posebno ponosna na projekte rekonstrukcije objekata, posebice škola, vrtića, te domova zdravlja.

„Obnovili smo preko 20 javnih objekata od Neuma do Konjica i na taj način omogućavamo da naša djeca, prosvjetni radnici, pacijenti i zdravstveni radnici imaju ugodnije uvjete boravka u tim institucijama. Cilj nam je obnoviti sve javne objekte u HNŽ“, zaključio je predsjednik Vlade HNŽ.

U sklopu posjeta izaslanstvo Općine s predsjednikom Hercegom i Donkom Jovićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Eugenom Ćubelom, ravnateljem Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo obišlo je mjesnu zajednicu Modrič gdje je protekli mjesec  pušten u promet novoasfaltirani put.

Obišli su i Srednju školu Čapljina koja je prošle godine temeljito rekonstruirana u sklopu Vladinog Projekta energetske učinkovitosti. Ravnateljica Željka Previšić zahvalila je predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ što su Školu odabrali da bude dio projekta obnove i time joj dali novo bolje ruho za dobrobit učenika ali i prosvjetnih djelatnika.

Također, održan je sastanak na kojem su svi djelatnici Škole u razgovoru s predsjednikom Vlade govorili o problematici školstva, te pomacima koji su u prosvjeti učinjeni.

Izaslanstvo Vlade HNŽ posjetilo je i renoviranu zgradu Vatrogasnog doma Čapljina, gdje ih je primio Petar Krndelj, predstavnik Službe civilne zaštite. Krndelj je zahvalio izaslanstvu na posjetu i potpori koju pružaju kako bi se unaprijedio i olakšao rad Službe.

Nakon posjeta Vatrogasnom domu izaslanstvo je obišlo i nogometni stadion NK GOŠK u Gabeli, te održali kratak sastanak s Lujom Ilićem, predsjednikom Kluba.

„Ovo je prigoda da istaknem da NK GOŠK Gabela iduće godine slavi 100 godina postojanja. Mi se ne bismo mogli pripremati za proslavu da nije bilo vaše potpore. Zato, zahvaljujem dr. Hercegu i Vladi HNŽ na svemu što čine za naš Klub“, rekao je Ilić.

Continue Reading