Connect with us

Sinovi povijesti

Izaslanstvo prvih dragovoljaca je posjetilo Ministra MUP-a HNŽ-a gospodina Slađana Bevandu

Metode i načini rada ovog izaslanstva su  „iznenadne posjete“ i  redovito se pokažu kao pozitivno iznenađenje, dragovoljci  uvijek rado primljen gost. Posjete javnim osobama, dužnosnicima i političkim predstavnicima hrvatskog naroda je princip  rada  dragovoljaca, kako bi osjetili život i vlasti i puka. Naravno da je dužnost naša nadzirati kako se čuvaju vrijednosti za koje smo se borili i ginuli, te tako sve teme dođu na red. Situacija je teška i izazovna, sve se nekako okrenulo protiv  istine, dobra i suživota različitosti, treba biti mudar i odgovoran u svakom smislu, te komunikaciju  s narodom održati, u teškoćama pomagati jedni drugima.

Razmjena iskustva i ideja, uz uzajamnu pomoć  onih koji su u vremenu mira  zaslužni za mir i sigurnost, te iskazana  bezrezervna potpora  svehrvatskom jedinstvu i zajedništvu  u  jednom cilju opstanka i ostanka  „svoj na svome“ u svom domu i svojoj obitelji. Sve aktivnosti u  situaciji  i opasnosti „Corona“ virusa su bile ispit na kojem su loši „pali“ a dobročinitelji se obznanili, ponudili svoje kuće i smještaj, poslali lijekove, opremu, i potvrdili staro pravilu „ u stanju rata i krize ili opasnosti dobri ljudi postaju bolji a loši gori“ Stanje složenosti Bosne i Hercegovine je i ovaj put „pomoglo“ dijagnosticiranju svih slaboća a i snaga.

Ministar Bevanda se zahvalio izaslanstvu na posjeti

Ministaru Bevandi se izaslanstvo  zahvalilo na lijepom prijemu  i suradnji, te zaželjeli mu  uspješan  rad. Tom prigodom, u znak i sjećanje na Prvu dragovoljačku postrojbu  BiH  legendarnu  POSKOK  BOJNU,   brigadir i predsjednik Udruge HNŽ-a „Bruno Bušić“ Marin Soldo je Ministru  uručio Zahvalnicu i spomen sat sa znakom Bojne i  izgraviranim  granicama Bosne i Hercegovine .

Do sljedećeg susreta

Continue Reading