Connect with us

Kultura

Izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a na sastanku sa ministrom Medvedom

Održan sastanak ministra hrvatskih branitelja RH sa izaslanstvom Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiHIzaslanstvo Odjela za branitelje  HVO-a i Domovinski rat HNS-a na sastanku sa ministrom Medvedom
Izaslanstvo Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a 8. ožujka 2017. godine u Zagrebu održalo je radni sastanak s ministrom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske gosp. Tomom Medvedom i suradnicima.

U izaslanstvu su bili: voditelj Odjela za branitelje HVO -a i Domovinski rat Slavko Marin, saborski zastupnik u Saboru RH gospodin Željko Raguž, hrvatski dužnosnici u tijelima vlasti FBiH i županija koji su zaduženi za pitanja branitelja i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji sudjeluju u radu HNS-a.
Tema radnog sastanka bila je iznalaženje najboljih rješenja rješavanja statusa branitelja HVO-a u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Nakon argumentirane i temeljite rasprave po svim pitanjima vezano za branitelje i ostvarivanje njihovih prava u Republici Hrvatskoj zauzet je načelan stav o mogućnostima reguliranja prava pripadnika HVO i prava članova obitelji pripadnika HVO.

Izaslanstvo se zahvalilo ministru hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na do sada učinjenom naporu u svezi iznalaženje rješenja da se prava branitelja pripadnika HVO-a riješe.

Zaključeno je da se braniteljima pripadnicima HVO koji su do sada ostvarili prava, ista neće mijenjati.

O svim otvorenim pitanjima zajednički će aktivno raditi predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i predstavnici branitelja HVO-a iz BiH.

Continue Reading