Connect with us

Kultura

IZ SVIJETASkeptični Andrea Bocelli izazvao lavinu reakcija o koronavirusu

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli, iako je bio zaražen koronavirusom, sumnja da je ta pandemija ozbiljna i naziva je “takozvanom”.

“Znam puno ljudi i hvala Bogu ne znam nikoga tko je završio na intenzivnoj njezi. Dakle, gdje je sva ta težina situacije”, kazao je na konferenciji u talijanskom Senatu.

Šezdesetjednogodišnji operni pjevač koji se zarazio koronavirusom u ožujku, ali je imao slabe simptome, kazao je i da je kršio odredbu o karanteni “zato što mu se nije činilo pravednim i zdravim” da ga prisiljavaju da ostane u kući.

“Kada sam bio lišen slobode da napustim dom, iako nisam počinio ikakav zločin, osjećao sam se poniženo i uvrijeđeno”, kazao je govoreći bez maske.

Rekao je da su njegova razmišljanja o koronavirusu kontroverzna i u vlastitoj obitelji i da su ga djeca upozorila: “Tata, drži se ti ‘Tosce” i ‘Madam Butterfly’ jer nemaš pojma o virusu”.

Bocelli je sudjelovao na događaju koji je organizirao Vittorio Sgarbi, desničarski senator i likovni kritičar čiji su negatorski stavovi o koronavirusu dobro poznati.


TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Očistite lako krvne sudove od holesterola

Tenorovi stavovi izazvali su buru.

Fedez, talijanski reper koji je prikupio 4,5 milijuna eura za odjele intenzivne njege u Italiji, kritizirao je Boccelija.

“Ako ne znaš nikoga tko je bio na intenzivnoj njezi i usudiš se širiti sumnju da je pandemija izmišljena, upoznat ću te s mojim osamnaestogodišnjim prijateljem kome su transplantirana pluća”, napisao je na Twitteru.

Ono što je rečeno na konferenciji “nema znanstvenu osnovu”, a ima “elemente evidentne opasnosti”, kazao je za ANSA-u Massimo Galli, čelnik odjela za infektivne bolesti bolnice Sacco u Milanu.

Ministar zdravstva Roberto Speranza rekao je za RAI da je ključno poštovati tri pravila o nošenju maski, socijalnom distanciranju i pranju ruku.

Italija se suočila s velikom krizom, izazvanom pandemijom koronavirusa, u ožujku i travnju.

Međutim, pandemija je sada puno slabija te je ministarstvo zdravstva objavilo u utorak da je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 181 osobe, dok ih je 11 umrlo. (Hina)

Continue Reading