Connect with us

Ostali sportovi

Ivo Karlović u polufinalu ATP turnira u Istanbulu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Istanbulu. On je u četvrtfinalu nakon dva sata i 13 minuta borbe svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 7:6 (2), 6:7 (3) i 6:4.
Iako se igralo na zemljanoj podlozi, dominantan udarac u dvoboju bio je servis, oba su igrača imala 79 posto uspješnosti ubačenog prvog početnog udarca, te 78 postotnu realizaciju na prvom servisu, a u takvoj situaciji sve do rezultata 4-4 u trećem setu nije bilo niti jedne break-lopte.

Do rezultata 4:4 oba su igrača i dalje čvrsto držala svoj servis, a tada je Karlović bio suočen s jedinom break-loptom u dvoboju. Naš se veteran izvukao iz te situacije, a potom je iskoristio krizu prvog servisa kod Španjolca u trenucima kada je ovaj servirao za ostanak u meču, te iskoristio svoju prvu break-loptu, koja je ujedno bila i meč-lopta.

Bio je ovo treći međusobni ogled Karlovića i Granollersa i druga pobjeda našeg igrača.

Do turnira u Istanbulu Karlović nije imao niti jednu pobjedu na ATP Touru ove sezone, a u subotu će igrati u polufinalu protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je u četvrtfinalu svladao Čeha Jirija Veselog sa 7:6 (1), 6:1.

 

M.B. tropolje.info

Continue Reading