Connect with us

Kultura

In memoriam: dr. Franjo Tuđman (10. prosinca 1999. – 10. prosinca 2022.)

U povodu 23. obljetnice smrti dr. Tuđmana, izaslanstvo dužosnika HDZ-a BiH položilo je vijenac i zapalio svijeću na njegovom grobu na Mirogoju.

U izaslanstvu HDZ-a BiH su bili: Radoje Vidović, zastupnik HDZ-a u Saboru Republike Hrvatske i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, Slavko Matić, zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH, Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Soli te Ilija Ilić, predsjednik OO HDZ-a BiH Odžak.

Dr. Franjo Tuđman utemeljitelj je hrvatske države, koja je pod njegovim vodstvom međunarodno priznata, obranjena i oslobođena. Pod njegovim vodstvom, Hrvatska demokratska zajednica postala je stožerna stranka koja je povela hrvatski narod u ostvarenje stoljetnog sna – slobode.

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman ostat će upamćen kao najveći državnik kojeg je hrvatski narod imao u povijesti.

Samostalna i demokratska Hrvatska njegov je trajni, zauvijek živi spomenik.

Dr. Tuđman prepoznao je pravi trenutak te uz zajedništvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja oživotvorio našu stoljećima željenu slobodu.

Pod njegovim odlučnim vodstvom Hrvatska je međunarodno priznata, obranjena i oslobođena. Svojom je državničkom mudrošću omogućio mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja, a državotvornom vizijom trasirao naš europski i atlantski put.

S dr. Tuđmanom na čelu, Hrvatska demokratska zajednica postala je stožerna stranka Hrvata iz Domovine i cijelog svijeta.

S trajnom zahvalnošću prisjećamo se predsjednika Tuđmana, utemeljitelja suvremene hrvatske države i HDZ-a. Neka mu je vječna slava!

„Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“

Hrvatska demokratska zajednica

Continue Reading