Connect with us

Scena

Imenovana tri nova člana Nadzornog vijeća Aluminija

Tri člana Nadzornoga vijeća Aluminija Mostar, koji u tomu tijelu zastupaju interese malih dioničara, imenovani su na današnjoj, ponovljenoj Skupštini dioničara Društva, a riječ je o Samiru Aniću, Davoru Ramljaku i Branku Sesaru, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prethodno su, sukladno dnevnomu redu, većinom glasova nazočnih dioničara i njihovih pravnih zastupnika, službeno te dužnosti razriješeni Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić, a nakon što su sva trojica podnijeli ostavke na članstvo u NV-u mostarske tvornice.

S obzirom na činjenicu da u radu Skupštine nije sudjelovao pravni zastupnik Vlade Federacije BiH, kao najvećega pojedinačnog dioničara Aluminija, većinom glasova donesena je Odluka protiv razrješenja tri Vladina zastupnika, prethodno imenovana na razdoblje od 90 dana (Rafael Gagro, dr. sc. Zdenko Klepić i Dalibor Miloš), a kojima je mandat istekao još u studenomu prošle godine. Tim slijedom, nije bilo izjašnjavanja o točki dnevnoga reda, kojom je predviđeno imenovanje Vladinih zastupnika u Nadzornomu vijeću Aluminija. Članom koji zastupa interese Vlade Republike Hrvatske ostaje Ivica Martinić.

Sudionici u radu današnje Skupštine, iznova sazvane nakon što dana 5. siječnja nije ostvaren Zakonom predviđen kvorum za rad, izglasovali su danas i razrješenje članova Vijeća za reviziju (Dragan Kolobarić, Ismet Leto i Jelka Miličević), zbog isteka njihovih mandata odnosno podnesenih ostavki, nakon čega su imenovali novi saziv toga tijela. Novim članovima Vijeća za reviziju Aluminija d.d. Mostar su dr. sc. Josipa Grbavac, Dragana Parmać i Mirjana Radovanović, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Aluminija. tropolje.info

Continue Reading