Connect with us

Scena

HSS bira novog predsjednika! Hrgu nije prošlo izvješće o vođenju stranke

Kandidati za predsjednika Hrg, Krešo Beljak i Nenad Matić trebali bi predstaviti svoje programe u popodnevnim satima.

Na izbornoj skupštini HSS-a bira novog predsjednika, a kandidati su aktualni predsjednik Branko Hrg te Krešo Beljak i Nenad Matić.

Glavnu skupštinu stranke na zagrebačkom Velesajmu otvorio je njezin aktualni predsjednik Branko Hrg, koji je istaknuo kako je ovo praznik demokracije na kojem će se birati vodstvo za novi mandat na nove četiri godine.

Zastupnica u Europskom parlemntu Marijana Petir koja je na skupštini izabrana za predsjednicu radnog Predsjedništva pozvala je sve članove skupštine da se minutom šutnje prisjete svih koji su dali svoj život za Hrvatsku i svih HSS-ovaca, a posebno se prisjetila nedavno preminulog predsjednika stranke Josipa Friščića.

Petir je svim Josipama i Josipima čestitala imendan.

Hrgu prošlo izvješće o vođenju stranke

Aktualni predsjednik i kandidat za predsjednika HSS-a Branko Hrg nije dobio dovoljan broj glasova izaslanika za svoje izvješće o vođenju stranke u protekle četiri godine.

Od ukupno 764 izaslanika, koliko ih je evidentirano da su nazočni skupštini (dva su, naime, naknadno došla), za izvješće o radu u protekle četiri godine koliko je na čelu HSS-a Hrg je dobio potporu njih 285.

“Kao što sam rekao u svom izlaganju, upravo sam tako nešto očekivao i jako sam zadovoljan s ovim brojem. Ja sam očekivao znatno manji broj na ovom javnom glasanju, što me sada već polako uvjerava da sigurno pobjeđujem”, rekao je Hrg novinarima nakon glasovanja o izvješću.

Kandidati za predsjednika Hrg, Krešo Beljak i Nenad Matić trebali bi predstaviti svoje programe u popodnevnim satima, nakon čega će izaslanici pristupiti glasovanju i izabrati jednoga od njih koji će voditi HSS u četverogodišnjem mandatu.

HSS-ovi izaslanici izabrat će i pet potpredsjednika, glavnog tajnika, članove Predsjedništva i Glavnog odbora stranke te članove i zamjenike članova Časnog suda, Statutarnog povjerenstva i Nadzornog odbora.

HSS  je članica vladajuće Domoljubne koalicije, a trenutačno ima dva saborska zastupnika. Uz Hrga to je i Davor Vlaović, a zajedno s Hrvatskom demokršćanskom strankom Gorana Dodiga ima Klub saborskih zastupnika HSS-HDS.

  tropolje.info

Continue Reading