Connect with us

Scena

Hrvatska: U zatvor zbog 3 kg duhana? “Bolestan sam, bez novca, zašto ne proganjate one u bmw-ima”

Priznajem, nelegalno sam prodavao duhan, tri kilograma, i od toga ne bježim. Zaradio sam toliko da si kupim kruh, sapun i prašak za veš, ne za BMW, priča Denis Pintić iz Svetoga Ivana Žabna kod Križevaca, bolestan i nezaposlen 46-godišnji vodoinstalater.

Živi od socijalne pomoći u iznosu od oko 800 kuna i dobiva vaučer od 200 kuna za struju. Kad plati režije, ostane mu 300-400 kuna da preživi cijeli mjesec. Prije mjesec dana policija ga je kazneno prijavila za nelegalnu prodaju duhana i mora na sud, piše Podravski.hr Prijeti mu velika novčana kazna, ali i zatvor.

Ponavljam, priznajem da sam prodao malu količinu duhana na crno, ali jesam li baš ja osoba koju bi policija zbog toga trebala progoniti, pita Denis koji je prije pet godina ostao bez posla u Zagrebu, a onda se i razbolio. Ima trombozu i giht te nema jedan bubreg. Danas-sutra mogao bi ostati bez nogu.

Kupio sam tri kilograma duhana i policija me prijavila. Morao sam platiti 500 eura kazne. Nešto sam posudio, nešto mi je dala moja 90-godišnja baka. I taman sam vratio taj novac, nema deset dana. Sad su me ponovno prijavili, kaže Denis koji, da bi preživio, radi štošta.

Povremeno nekome pokosim travu, a nekad upadne i kakav vodoinstalaterski posao. Ali da nema bake… Znam da sam učinio nešto nezakonito, ali zar ne bidržava trebala progoniti one s mercedesima i BMW-ima, kud su našli baš mene? Ja sam nula, to sam napravio samo da preživim, kaže ovaj 46-godišnjak i dodaje da nema od čega platiti kaznu pa će vjerojatno u zatvor.

Continue Reading