Connect with us

Kultura

Slaven Bevanda dao doprinos Izbora gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića…..

Korizma rana, velike hladnoće a u Mostaru (kao i uvijek…kontra)  granulo sunce.
Imao sam čast da me zovu ljudi sa svih strana Bosne i Hercegovine a i iz Hrvatske, radosni, veseli upućivali čestitke i lijepe želje koje mogu sažeti u jednu koju je izgovorio pukovnik Franjo Mamusa  iz Novog Travnika, vojničkim ali i sportskim riječnikom: “Pobjeda”
Zahvale možemo svima davati, jer mnogi su svojim stavovima i riječima, aktivnostima i komunikacijama doprinosili da se lude ideje ne realiziraju. Trebamo slaviti demokraciju i principe, jer principi drže dostojanstvo čovjeka i u najtežim situacijama. Naravno, imamo se čemu radovati, imamo gradonačelnika i gradsko vijeće, imamo potpunu vlast i nadzor vlasti. Ali analitički tim je uvijek bio iskren i argumentiran u svojim stavovima, ma kako boljeli te i ovaj put  analizom cjelokupnog procesa rada Gradskog vijeća i svakog člana Gradskog vijeća na sjednicama, prekidima, stankama, petodnevnim pauzama, možemo reći “tvrda utakmica i primjetan je umor na igračima (nakon produžetaka i penala”
Ali Zaključak analitičkog tima BPZ o  cijelom proces “nadmudrivanja” i principijelnosti pojedinaca glasno i jasno tvrdimo: da nije bilo HRSa i kapetana momčadi Slavena Bevande, ne samo da ne bi bio izabran gradonačelnik Kordić, već nikad ne bi završio proces izbora. Njegova politička zrelost i mudrost se obznanila u svakoj kriznoj situaciji. Prijenos uživo je omogućio sveukupnoj javnosti shvatiti koliko je bitno da vijećnik bude stručan, mudar, riječit i čvrst karakter, te kako je nebitno iz kojeg je temeljnog ogranka. Nikada više političko hrvatko biće u BiH ne bi smjelo biti pokidano zbog sebeljubnih interesa pojedinaca i grupa.
Slikovni rezultat za grad mostar izbori gradonačelnika kordića
Zbog svih evidentiranih propusta analitički tim jasno i glasno postavlja pitanje:
– tko kandidira vijećnike?
– temeljem kakvih uspjeha u životu i radu, znanja i struke?
– tko odlučuje u konačnici ?
– temeljem kojih vrijednosti se kreira konačna lista kandidata?
Vrijeme “statista” je prošlost. Aktualna vremena zahtjevaju mnogostruko više sposobnosti, stručnosti, iskustva i mudrosti za političke angažmane. Sramota je vidjeti ljude koji  deceniju i više rade odgovoran posao u GV Mostara a još nisu svladali temelj komunikacijkih protokola i poštivanja svake osobe. Takav kadar nikako ne može raditi u institucijama političkog zastupanja hrvatskog korpusa. U institucijama gdje se prezentira i brani hrvatski nacionalni interes svaki ponaosob mora biti perfektan u znanju, struci, kućnom odgoju, domoljublju i zajedništvu. To nije “posao” do kraja života.
Uz dužno poštovanje prema vijećnicima iz “zajedništva” osjećamo odgovornost i potrebu čestitati od srca vijećnicima Hrvatske republikanske stranke  na očuvanju hrvatskog zajedništva a Slavenu Bevandi  na iskazanoj stručnosti, političkoj drskosti i nacionalnoj osvješćenosti.
Kapa do poda.
Slikovni rezultat za grad mostar izbori gradonačelnika kordića
ANALITICKI TIM BPZ.
VODITELJ TIMA
MLADEN LJUBIC VAJTA

Continue Reading