Connect with us

BiH

HNŽ: Herceg čestitao Svjetski dan učitelja

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg uputio je u petak prigodnu čestitku prosvjetnim djelatnicima povodom Svjetskog dana učitelja.

Istaknuo je kako, uz roditelje, prosvjetni djelatnici imaju presudnu ulogu u odgoju i izobrazbi mladih naraštaja.

Također je izrazio zahvalnost i poštovanje za sve ono što prosvjetni djelatnici čine za djecu, za znanje koje im svakodnevno prenose, te trud i strpljenje koje pri tome ulažu.

Po njegovom riječima, učiteljsko zvanje nije samo poziv, nego je poslanje koje svaki član društvene zajednice mora znati ispravno vrjednovati i osobito poštovati.

– Vlada HNŽ je, svjesna kako je ulaganje u izobrazbu najbolje ulaganje u budućnost, učinila značajne iskorake kako bi poboljšala materijalni status i uvjete rada prosvjetnih djelatnika i boravka učenika u školama. Nastavit ćemo i dalje podupirati projekte u obrazovanju, što će, uvjereni smo u to, u sinergiji sa znanjem i entuzijazmom vas učiteljica i učitelja, nastavnica i nastavnika, profesorica i profesora, zasigurno biti snažan pokretač daljnjega razvitka i boljitka našega društva – navodi se u premijerovoj čestitki

Continue Reading