Connect with us

Kultura

HERCEG SINDIKATIMA: Ne treba praviti problem gdje ga nema

Komentirajući štrajk upozorenja, koji su za 3. rujna najavili sindikati srednjih škola na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg kazao je novinarima u Mostaru kako su spremni na dogovore i kompromise sa socijalnim partnerima. Podsjetio je kako su prije pola godine s predstavnicima sindikata srednjeg obrazovanja potpisali Kolektivni ugovor te da su tada predstavnici sindikata bili zadovoljni.

HERCEG SINDIKATIMA: Ne treba praviti problem gdje ga nema

”Ako ima nekih problema, mi ćemo razgovarati sa sindikatom. Potpisan Kolektivni ugovor nije zatvorena knjiga, a ako i srednje obrazovanje traži povećanje plaća o tome ćemo razgovarati. Ne treba praviti problem gdje ga nema”, poručio je Herceg. Dodao je kako će se o mogućnosti povećanja plaća razgovarati ne samo s uposlenicima srednjih škola, već i sa sindikatom policije i sindikatom uposlenih u državnoj službi. Sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe u HNŽ-u najavio je za 3. rujna dvosatni štrajk upozorenja zbog, kako su ranije naveli, lošeg stanja, minimalnih plaća i neisplate pravomoćnih sudskih presuda.

Za 3. rujna štrajk upozorenja najavili su i predstavnici sindikata srednjeg obrazovanja. Predstavnici tih sindikata u srijedu su na konferenciji za novinare kazali kako ih ne može zadovoljiti ponuda Vlade HNŽ-a o povećanju plaća kroz tri godine s postotcima od 2 do 4 posto.

Također, imaju zamjerku na intenzitet isplate sudskih presuda, kao i neriješen status uposlenika koji rade na određeno vrijeme./HMS/ tropolje.info

Continue Reading