Connect with us

Kultura

Herceg: Kroz sljedeće četiri godine planiramo školovati 500 policajaca i mlađih inspektora

Agenciju za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) u srijedu je posjetilo izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a na sastanku s ravnateljem Agencije Markom Vujevićem razgovarano je o aktualnim projektima i budućoj suradnji ovih institucija.

U izaslanstvu županijske vlade bili su predsjednik Nevenko Herceg, njegova savjetnica Martina Ćosić, ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda, te ravnatelj županijske policije Robert Perić i njegov zamjenik Ramiz Hasić.

Meni je čast i zadovoljstvo da smo u mandatu ove vlade uspjeli premostiti opterećenja koja smo imali u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) HNŽ-a, osobito kad je kadrovska struktura u pitanju, što je na neki način rezultiralo deficitom policijskih službenika. Zadovoljstvo je da smo, imenovanjem ravnatelja policije i njegovog zamjenika, te donošenjem novih zakonskih i podzakonskih rješenja, stvorili uvjete za popunu kadrova u MUP-u, kazao je Herceg.

On je najavio da će u sljedećih pet dana biti raspisan natječaj za prijem 150 kadeta, i to 130 za čin “policajac” te 20 za čin “mlađi inspektor”. Dodao je kako će za potrebe MUP-a HNŽ-a u sljedeće tri do četiri godine biti potrebno školovati skoro 500 mladih ljudi.

Početak njihove edukacije, odnosno temeljne policijske obuke očekuje se već u svibnju ove godine, a na sastanku je razgovarano o mogućnosti da se edukacija tih ljudi organizira upravo u AEPTM-u, o čemu će odluku donijeti čelništvo Agencije imajući u vidu planove školovanja kadeta državnih policijskih institucija (SIPA, GP BiH i DKPT) za 2023. godinu, piše Fena.

Nakon sastanka izaslanstvo Vlade HNŽ-a obišlo je kompleks Agencije, gdje se na licu mjesta i u razgovoru s predavačima, instruktorima i mentorima upoznalo s nastavnim planovima i programima, te najsuvremenijom opremom koja se koristi za obuku budućih policijskih službenika, priopćeno je iz AEPTM-a.

(www.jabuka.tv)

Continue Reading