Connect with us

Kultura

HDZ BiH Čitluk: Podrška listi HDZ-a i prof.dr.sc. Vlatki Martinović

Općinski odbor HDZ BiH Čitluk u petak je održao proširenu sjednicu na kojoj se razgovaralo o predizbornim aktivnostima povodom Parlamentarnih izbora te potpori listi HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu koju predvodi heroj Vukovara Zvonko Milas.

Izražena je puna potpora i našoj Broćanki, kandidatkinji na ovoj listi, prof.dr.sc. Vlatki Martinović, priznatoj liječnici i osobi koja je angažirana na mnogim društvenim poljima.

Predsjednik OO HDZ BiH Čitluk Marin Radišić naglasio je kako po prvi puta u povijesti na listi HDZ za XI. Izbornu jedinicu imamo kandidatkinju iz Brotnja, te je pozvao sve žitelje Općine Čitluk da svoj glas daju dr. Martinović, koja će kao i u brojnim situacijama do sada svojim zalaganjem u Hrvatskom saboru pomoći kraju iz kojega potječe.

„Čast je i privilegija imati dr. Martinović za kandidatkinju ispred naše općine, ali i cijele Hercegovine“ – rekao je Radišić .

Ujedno je naglasio kako je u protekla dva mandata Vlada Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem dala veliku podršku projektima na području općine Čitluk, i time je jasno vidljivo kako se radi o najboljoj suradnji s nekom od hrvatskih vlada od 1995. godine do danas.

Vlada RH je u protekla sedam godina potpomogla mnoge projekte na području općine Čitluk.

Nabrojat ćemo samo neke:
– izgradnja školske dvorane srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk,
– izgradnja dvorane Osnovne škole Bijakovići,
– izgradnja Kulturno-informativnog centra Čitluk,
– opremanje Dječjeg vrtića Čitluk
– opremanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik Čitluk
– podrška izgradnji nove župne crkve Krista Kralja u Čitluku
– redovita podrška Didakovima danima,
– podrška Centru za socijalni rad Čitluk

Parlamentarni izbori na kojima glasuju hrvatski državljani s područja općine Čitluk održat će se u utorak i srijedu, 16. i 17. veljače u Kampusu Sveučilišta u Mostaru na adresi Matice hrvatske bb.

Pravo glasa imaju svi punoljetni državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u BiH. Oni koji imaju osobnu iskaznicu RH s adresom u BiH su na popisu birača. Svi oni kojima je možda osobna istekla, također se nalaze na popisu birača.

VAŽNO! Birači koji se nisu aktivno registrirali do subote 6. travnja, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom za glasovanje koju će im izdati diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u inozemstvu.

Continue Reading