Connect with us

Scena

HDZ 1990: ÄŒvrsto stojimo uz nadbiskupa Komaricu

Predsjednik HDZ 1990 Cvitanović s biskupom Komaricom

HDZ 1990 najoštrije osuđuje politički progon i napde na nadbiskupa Franju Komaricu, koji su uslijedili nakon nadbiskupove poruke kako je Republika Srpska novi „Bleiburg“ hrvatskog naroda, priopćeno je iz ove stranke, prenosi HMS.

HDZ 1990 već kontinuirano upozorava na nepodnošljivo težak položaj hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, koji se u potpunosti može okarakterizirati epitetom novoga „Bleiburga“ i križnog puta na koji je hrvatski narod bio osuđen poći 1992. godine,  kada je s hrvatske stoljetne grude protjerano 200 000 Hrvata, navodi se u priopćenju, te dodaje:

-Sodoma i gomora hrvatskog naroda je nastavljena sve do danas, kroz učestale napade i prijetnje povratnicima, šovinističkim ispadima i porukama vladajućih struktura, veličanju imena ratnih zločina, političke diskriminacija, a najnoviji primjer je napad na nadbiskupa Komaricu”.

HDZ 1990 poziva nadležne institucije na zaštitu temeljnih ljudskijh prava i slobode izražavanja nadbiskupa Komarice, kao i svih drugih, kaže se u priopćenju HDZ 1990 tropolje.info

Continue Reading